Nieuws uit de regio

26-06-2018 - Berlaar

Berlaar klaar voor een spetterende zomer

Van het traditionele Avondfeest over het sfeervolle Heikermis tot optredens van Jelle Cleymans, De Laatste Showband en Maxi Jazz. Ook in 2018 hoef je je tijdens de zomermaanden absoluut niet te vervelen in Berlaar.

Avondfeest
Op de laatste zaterdag van juni zet Berlaar naar goede gewoonte de zomer in met het Avondfeest, dat dit jaar reeds aan de 41ste editie toe is. Net als de voorbije jaren kan je op zaterdag 30 juni vanaf 19 uur op de Markt terecht voor een breed gamma aan optredens en activiteiten. De Berlaarse zelfstandigen en verenigingen voorzien weer een overvloed aan drank- en eetgelegenheden en ook het gemeentebestuur zorgt voor heel wat randanimatie, zoals een megaspringkastelenpark, straatartiesten en oude ambachten.

Om 21 uur worden de gevonden fietsen per opbod verkocht aan de trappen van het gemeentehuis en om 23.30 uur wordt er afgesloten met een grote vuurwerkshow.

Guldensporenviering
Op woensdag 11 juli organiseert het gemeentebestuur van Berlaar de Guldensporenviering aan de kiosk in het centrum van de gemeente. De viering werd net als de voorbije jaren geïntegreerd in de programmatie van de Zomer van Balder. Jelle Cleymans en Ronny Lee zijn de muzikale gasten. De Guldensporenviering start om 19 uur, de toegang is gratis.

Heikermis
Vanaf vrijdag 6 juli staat Berlaar-Heikant weer vijf dagen lang volledig in het teken van mosseltenten, kermisattracties en optredens. De jaarlijkse kermis is er telkens weer één groot feest. De Heikantse verenigingen en cafés stellen alles in het werk om de kermisattracties te begeleiden met allerhande randactiviteiten en voldoende drank- en eetgelegenheden. Op zaterdag 7 juli wordt er bovendien een wielerwedstrijd georganiseerd. Tijdens Heikermis wordt de Aarschotsebaan op zaterdag vanaf 13.30 uur en op zondag vanaf 14 uur afgesloten voor het verkeer, op maandag en dinsdag is dat vanaf 18 uur.

Zomer van Balder
De Zomer van Balder vindt dit jaar reeds voor de tiende maal plaats op het dorpsplein. De organisatie wist ook dit jaar enkele grote namen te strikken. Zo passeren onder meer Maxi Jazz van Faithless en De Laatste Showband met Patrick Riguelle de revue. De concertreeks loopt van 11 juli tot en met 15 augustus en vindt telkens plaats op woensdag vanaf 19 uur. De toegang is gratis, behalve op 1 augustus (Maxi Jazz). Dan betaal je 10 euro voor een ticket.

Kokkina Colora
Na een pauze van enkele jaren blazen we op 22 augustus het multicultureel dorpsfeest Kokkina Colora nieuw leven in. Het festival vindt plaats op het Berlaarse dorpsplein en laat je kennismaken met de wereldkeuken en de wereldmuziek. Iedereen is welkom vanaf 14.30 uur. Bezoekers mogen zich verwachten aan verschillende optredens, van onder andere Murgafanfare Agrum en Sonbacan, een gezellig marktje met eetstanden en workshops voor kinderen. De toegang is gratis!

Decomundo

High-end Designmeubelen voor Binnen en Buiten.  

lees meer

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Speciale promoties Check het hier