Nieuws uit de regio

26-06-2018 - Putte

Zomercafé in bib

Ook dit jaar organiseert de bib een heus zomercafé. Op 29 juni wordt in de bib meteen de start gegeven van de zomerterrassen van de gemeente Putte. Wie op vrijdagavond 29 juni naar de bib van Putte komt, krijgt er gratis een zomers drankje en een hapje aangeboden.

Diezelfde dag start ook de jaarlijkse boekenverkoop in de bib. Tijdens de zomervakantie kan men er een mooi aanbod aan boeken aanschaffen. “Het gaat zowel om afgevoerde bibliotheekboeken in goede staat als om boeken die de bibliotheek gekregen heeft maar niet kunnen gebruikt worden omdat ze al in de collectie zitten. Wie eerst is, heeft uiteraard de meeste keuze. Kom dus vrijdagavond meteen ook naar de start van onze boekenverkoop,” weet schepen van cultuur Inge De Bie. De verkoop start op vrijdag 29 juni en loopt tot eind augustus. De eerste twee weken worden de boeken verkocht aan 2 euro per stuk. Op maandag 16 juli wordt de prijs verlaagd naar 1 euro; op woensdag 1 augustus naar 0,50 euro. Daarnaast is er ook de expo van twee Putse strip- en cartoontekenaars. Vincent Van der Auwera en Steven Van den Broeck exposeren vanaf vrijdag hun nieuwste cartoons en stripwerken in de polyvalente zaal. Tijdens het zomercafé maken ze voor de bezoekers een mooie cartoon of tekening. “Tot slot staat er voor de jongsten in de binnentuin van de bib een springkasteel. Onze bib is immers een plek waar ook onze jongste inwoners meer dan welkom zijn. Niet alleen voor de mooie collectie kind- en jeugdboeken of het voorlezen, maar ook tijdens het zomercafé,” besluit burgemeester Peter Gysbrechts.

Kom dus vrijdag 29 juni van 17u tot 20u mee klinken op de start van een geslaagde zomer 2018!

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Speciale promoties Check het hier