Nieuws uit de regio

18-05-2018 - Heist-op-den-Berg

Werken academie gaan van start

 

Het gemeentebestuur gunde op 15 mei de opdracht voor de verbouwing en uitbreiding van de academie. De voorbereidende werken zullen weldra starten.

 

De werken zullen al een grote impact hebben op de verkeerssituatie in de omgeving van de academie. Het bouwproject van de academie vereist grote kraanwerken. Om het nodige materiaal ter plaatse te krijgen en om de klasunits te installeren, wordt de Oude Godstraat volledig afgesloten op 28 en 29 mei en van 12 tot en met 15 juni.

De tijdelijke klaslokalen in de vorm van modulaire units worden verplaatst naar de voorzijde van de academie, in de Oude Godstraat. Door deze ingreep verandert de verkeerssituatie in deze straat, tussen de kruispunten met Bergop en Frans Coeckelbergsstraat en met Herentalsesteenweg. Omdat de klasunits een gedeelte van de rijbaan innemen, versmalt de berijdbare zone van de Oude Godstraat. Vanaf 30 mei is hier enkel nog eenrichtingsverkeer mogelijk. Vanuit Herentalsesteenweg kan men nog richting Bergstraat rijden.

Door deze ingrepen wijzigt de voorrangsregel op het kruispunt Frans Coeckelbergsstraat en Oude Godstraat. De vaste voorrang van rechts wordt opgeheven tijdens de duur van de werken. Leopoldlei en Frans Coeckelbergsstraat worden voorrangswegen. De wegversmalling in de Frans Coeckelbergsstraat wordt ook verwijderd. Dit is nodig om de doorstroming in deze straat tijdens de duur van de werken in de Oude Godstraat te garanderen.

Er komt een kleinschalige kiss & ride-zone in de Oude Godstraat, tussen de klasunits en café Den Hosp. Het gaat om een beperkt aantal plaatsen, waar leerlingen kunnen gebracht en opgehaald worden. Wie wil parkeren in de buurt maakt best gebruik van de parking Hof Van Riemenstraat, parking KTA (Frans Coeckelbergsstraat) of parking Kerkplein (parkeerduur beperkt tot 30 minuten).

 

Het Pigment

schilder- & behangwerken - verf - raamdecoratie - tapijten - tafellinnen - sierkussens Koop al onze artikels online!    Bezoek onze webshop.  

lees meer

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

Marjel boetiek

Bij Marjel Boetiek in Westmeerbeek vind je elk seizoen opnieuw de meest stijlvolle dameskleding! Je kan er terecht voor de laatste nieuwe trends waarmee je zal stralen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier