Nieuws uit de regio

16-05-2018 - Booischot - Pijpelheide

Gemeente keurt ontwerpplan voor school goed

Enkele jaren geleden bleek dat door het toenemende leerlingenaantal de gemeentelijke basisschool in Pijpelheide uit zijn voegen barstte. Het gemeentebestuur besloot dan ook om enkele extra klassen te bouwen, aansluitend bij het oude gedeelte. De bouwwerken zijn gestart in het najaar van 2016 maar ingevolge vochtinsijpeling en stabiliteitsproblemen besloot de gemeente enkele maanden later om de werken stil te leggen.

Er werden verschillende adviezen opgevraagd bij gespecialiseerde bureaus. Uiteindelijk was de beste optie om het huidige gebouw af te breken en voor een volledig nieuw gebouw te gaan.

Op 5 december 2017 stelde het schepencollege het architectenbureau ‘Morgen Architectuur’ aan om een voorontwerp te maken voor de gemeentelijke basisschool in Pijpelheide. Het gaat om de realisatie van een nieuwbouw voor de lagere school waarbij zes klaslokalen, een refter, een leraarslokaal, de nodige berging en een secretariaat gerealiseerd worden. De huidige voorbouw van de school zal volledig gesloopt worden. Het nieuwe gebouw komt in de plaats. Het achterste deel van de school, waar de kleuterklassen en de sporthal gevestigd zijn, blijft wel bestaan.

Ondertussen is het architectenbureau zijn ontwerpplannen komen voorstellen en werd het voorontwerp op 8 mei 2018 goedgekeurd door het gemeentebestuur. De kosten voor de realisatie van de nieuwbouw worden geraamd op 2.157.492,66 euro incl. btw. Hierin zijn de afbraak van de oude schoollokalen, het zetten van de nieuwbouw en de aanpassing van de omgeving inbegrepen.

Het gemeentebestuur is ook van plan om het gebouw in de toekomst een multifunctionele bestemming te geven. Het wil immers efficiënt omgaan met de realisatie van zijn nieuwbouwprojecten.

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Sarah's

Trendy damesboetiek Dameskleding - Shapewear - Panty's van topkwaliteit - Accessoires Vanaf maat 34 t/m maat 50

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Speciale promoties Check het hier