Nieuws uit de regio

12-04-2018 - Berlaar

Huis van het Kind Berlaar lanceert eerste actie

In Berlaar lanceerde het Huis van het Kind vandaag een eerste actie. Met een pamperbank bij Kind en Preventie willen ze kwetsbare gezinnen een materieel hart onder de riem steken.


In Berlaar werd de afgelopen maanden een Huis van het Kind opgericht en officieel erkend. Het Huis van het Kind is een samenwerkingsverband tussen het lokaal gemeente- en OCMW-bestuur en verschillende organisaties. Samen willen ze een uitgebreide dienstverlening voor kinderen en jonge gezinnen aanbieden.

Als eerste actie koos het Huis van het Kind voor een pamperbank. “Omdat baby’s snel uit hun pampers groeien, ontstaat er bij heel wat gezinnen vaak een overschot”, verduidelijkt schepen van Gezin Suzy Put. “Die ongebruikte en overbodige pampers kan je nu deponeren in de pamperbank in het lokaal van Kind en Preventie. De maatschappelijk werkers van onze sociale dienst zullen de pampers daarna per leeftijdscategorie verdelen aan gezinnen die het financieel moeilijker hebben. Later kunnen we het initiatief verder uitbreiden naar andere locaties.”

De komende maanden wil het Huis van het Kind nog een aantal bijkomende activiteiten organiseren. Zo vindt er eind april een netwerkmoment plaats voor 121 organisaties en genodigden die met de doelgroep in contact komen. “Een fysiek loket voor het Huis van het Kind Berlaar hebben we voorlopig nog niet, maar we willen de nodige kennis wel alvast bundelen onder één figuurlijk dak”, besluit Put.

 

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

IG Beauty

Schoonheidsinstituut, nagelstudio, make-up en shop voor verzorgingsproducten

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Speciale promoties Check het hier