Nieuws uit de regio

11-04-2018 - Putte

Putte neemt eerste publieke laadpaal voor elektrische wagens in gebruik

Op het vernieuwd kerkplein te Putte-centrum is de eerste publieke laadpaal voor elektrische wagens in gebruik genomen.

“Het mobiliteitsgebeuren evolueert momenteel in een snel tempo.”, zegt schepen van mobiliteit Peter De Vooght. “De traditionele diesel- of benzinewagen moet stilaan plaats maken voor de hybride of elektrische wagen.”

“Ook als bestuur willen wij burgers, die voor deze duurzame manier van vervoer kiezen, ondersteunen. Naast de mogelijkheid om thuis op te laden, is het namelijk voor velen belangrijk om te weten dat er voldoende mogelijkheden zijn om op de rit die men maakt, indien nodig, tijdig te kunnen bijladen.”, vertelt schepen van milieu Jeroen De Cuyper.

Op basis van analyses en ervaring uit het buitenland, blijkt dat de beste locaties voor extra publieke laadpalen parkings, kantoorgebouwen, handelscentra, mobiliteitsknopen en plaatsen voor vrijetijdsbesteding zijn.

Werner Timmermans, schepen van openbare werken vult aan “Bij het opbreken van het kerkplein was het dan ook de ideale gelegenheid om de nodige voorzieningen te treffen zodat de laadpaal mee kon geïntegreerd worden in het geheel van het kerkplein.”

“In totaal zullen er 2500 nieuwe laadpalen voor elektrische wagens gezet worden in Vlaanderen. De laadpaal op het vernieuwde kerkplein te Putte is één van de eerste 750 exemplaren die dit jaar zullen geplaatst worden”, zegt burgemeester Peter Gysbrechts.

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en kredietagent in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

De Hoofdzaak - Pruikeninstituut

De Hoofdzaak is echter meer dan alleen een kapsalon en onderscheidt zich misschien nog het meest met hun oplossingen voor kleine of grote haarproblemen. Samen met u gaan ze op zoek naar een passende oplossing want haarproblemen verschillen van persoon tot persoon.

lees meer

Speciale promoties Check het hier