Nieuws uit de regio

22-05-2017 - Tremelo

Damiaanmuseum opent deze week de deuren

Was het Sven Nys Cycling Center in een spreekwoordelijke wip klaar, dan moest Damiaan wat meer geduld oefenen. De gemeente Tremelo in samenwerking met Paters van de Heilige Harten, Damiaanactie en de provincie Vlaams-Brabant hielden, zoals Damiaan, koppig en vastberaden vol. Op 25 mei 2017 opent het vernieuwde Damiaanmuseum de deuren voor het grote publiek.

Het Damiaanmuseum werd grondig vernieuwd en uitgebouwd tot een interactief en eigentijds belevingscentrum dat niet enkel focust op het verleden maar zich ook bezint over de actualiteit en de maatschappelijke betekenis van de figuur van Damiaan en zijn nalatenschap. Het nieuwe Damiaanmuseum zet hoog in op toegankelijkheid, meertaligheid en ervaringsgerichtheid. Het nieuwe belevingscentrum wil informeren, inspireren, sensibiliseren en engageren.

"Het Damiaanmuseum wil zijn bezoekers een open venster op de wereld bieden en meer zijn dan een tentoonstellingsruimte met objecten uit een ver verleden." Hier is Jef De Veuster opgegroeid en ligt de basis van wat zijn latere leven zal worden. We ontdekken hoe Damiaan religieus, priester en missionaris wordt, een ontwikkelingshelper, bruggenbouwer en mensenrechtenactivist avant la lettre, die vanuit een sterk geloof het onmogelijke mogelijk maakt en mensen weer perspectief biedt. Damiaans inzet en solidariteit blijft velen, jong en oud, inspireren. Samen met talrijke andere organisaties en personen zetten de Paters der Heilige Harten en Damiaanactie vandaag het levenswerk van Damiaan verder. De paters houden de inspiratie en het engagement van Damiaan levend. Damiaanactie geeft hoop aan miljoenen mensen met lepra en tbc.

"Het Damiaanmuseum wil een belevingscentrum zijn voor jong en oud, waar zowel de individuele bezoeker als groepen aan hun trekken komen en mee stappen in het voetspoor van Damiaan De Veuster." Of je nu toevallig alleen langsloopt of een uitstap plant met het gezin. Of je nu graag eens met jouw klas of vereniging op bezoek komt. Of je organiseert een fietstocht in de buurt… Je bent steeds welkom in het nieuwe Damiaanmuseum. Een audiotour neemt je mee op ontdekkingstocht. Groepen kunnen beroep doen op een gids. Scholen en catechesegroepen bieden wij educatieve workshops op maat aan. Je kan het museum actief beleven, maar je kan er ook gewoon even tot rust komen te midden van de alledaagse drukte. Het is een plek van herinnering en inspiratie die je raakt en in beweging zet.

Tarieven
Volwassenen (+18): 7 euro
Kortinghouders: 5 euro
Kinderen en jongeren (-18): 4 euro

 

Openingsuren

April-oktober

zaterdag en zondag

van 11 tot 18 uur

November-maart

zaterdag en zondag

van 11 tot 17 uur

Schoolvakanties

woensdag, zaterdag en zondag

van 11 tot 18 uur

Gemeente Tremelo - Veldonkstraat 1 - 3120 Tremelo

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Decomundo

High-end Designmeubelen voor Binnen en Buiten.  

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Speciale promoties Check het hier