Nieuws uit de regio

20-10-2016 - Heist-op-den-Berg

Raamakkoord tussen Heists gemeentebestuur en voetbalclubs

In Heist-op-den-Berg werd een raamakkoord ondertekend tussen het gemeentebestuur en alle Heistse KBVB-clubs. Dit raamakkoord houdt een wederzijds engagement tussen de Heistse voetbalclubs en de gemeente in, en vormde een noodzakelijke voorwaarde voor de gemeente om te onderhandelen.

De Heistse voetbalclubs werken samen op het vlak van het uitwisselen van spelers. Zij ervaren dat ook als nodig, omdat zij niet altijd een voldoende grote lichting van jonge spelers beschikken en het wekelijkse aantreden met voltallige ploegen soms een probleem is. De meeste Heistse clubs hebben bovendien infrastructurele noden, d.w.z. nood aan voetbalvelden, behoorlijke verlichting en kleedkamers, enz. waaraan zij met hun financiële mogelijkheden maar gedeeltelijk kunnen voldoen.

Het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg is zich bewust van deze uitdagingen en infrastructurele noden, en wil de KBVB-clubs op zijn grondgebied te hulp komen. Het bestuur is zich echter ook bewust van zijn verantwoordelijkheid ten opzichte van de gemeenschap van Heist-op-den-Berg in zijn geheel. Het ziet het dan ook als zijn plicht om enkel tussen te komen in geval van duidelijke nood en deze tussenkomst te beperken tot het minimaal noodzakelijke. De gemeentelijke hulp aan de voetbalclubs zou ook moeten leiden tot een zo groot mogelijk maatschappelijk rendement.

Wat houdt het engagement in?

* Het gemeentebestuur engageert zich ertoe elke KBVB-club op haar grondgebied de minimaal noodzakelijke hulp te verschaffen opdat deze club haar belangrijkste voetbalactiviteiten in eigen deelgemeente zou kunnen organiseren.

Het gemeentebestuur engageert zich ertoe elke Heistse KBVB-club de minimaal noodzakelijke hulp te verschaffen opdat deze club al haar voetbalactiviteiten zou kunnen organiseren op het grondgebied. Voorwaarde is echter dat, bij gebrek aan een beschikbaar alternatief in eigen deelgemeente, de club bereid is in eerste instantie te onderzoeken of een gedeelte van haar activiteiten ook buiten haar deelgemeente kan worden georganiseerd, eventueel zelfs in een infrastructuur die zij deelt met een andere Heistse club.

Pas na dit onderzoek is de gemeente eventueel bereid om mee in te stappen in een piste die de creatie van nieuwe terreinen inhoudt.

* De KBVB-clubs op het grondgebied van Heist-op-den-Berg engageren zich op hun beurt om de huidige samenwerking op het vlak van jeugdwerking te intensifiëren en te streven naar een samenwerking op basis van opportuniteiten i.p.v. op basis van bereidheid tot wederzijdse hulp-in-nood (zoals nu het geval is).

Minimaal houdt dit in het in het leven roepen van een overkoepelend jeugdbestuur, dat handelt over

1) een gezamenlijk plan i.v.m. de recrutering, selectie en (her)oriëntering van jeugdspelers naar hun juiste niveau,

2) het inrichten van jeugdelftallen; welke club treedt aan in welke jeugdreeksen?,

3) een gezamenlijk plan i.v.m. het gebruik van de voetbalinfrastructuur op het volledige grondgebied van Heist-op-den-Berg. Het bestuur is zich bewust van het feit dat dit voor de clubs een bijzondere uitdaging is, en engageert zich daarom bovendien te voorzien in een procesbegeleiding door een bekwame externe begeleider.

Voor de samenwerking zal mogelijk zelfs buiten de voetbalwereld gekeken moeten worden. Er zijn nog andere outdoorsporten. Ook met kan wellicht samengewerkt worden.

De gemeente gaat met dit akkoord een duidelijk engagement aan om de noden te lenigen, maar dan wel met zo weinig mogelijk kosten. Dat betekent in de praktijk dat het bestuur niet voor iedereen hetzelfde zal doen. De concrete hulp kan verschillend zijn. Het uitgangspunt, het gelijkheidsbeginsel, is echter voor iedereen hetzelfde. De clubs moeten zich engageren om iets terug te geven in ruil voor het lenigen van hun nood.

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

New Van Heukelom

Bij New Van Heukelom aan de Liersesteenweg vind je allerlei kantoor- en schoolmateriaal, van paperclips en nietjesmachines over balpennen tot mappen in alle maten, maar ook computers, tablets, printers en toebehoren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier