Nieuws uit de regio

18-07-2019 - Schriek

De grootste barbecue van ‘t land

Op de nationale feestdag organiseert de Schriekse Landelijke Gilde weer ‘de grootste barbecue van Vlaanderen’ op de St.Janshoeve van de familie Vermeylen aan de Bredestraat te Schriek. Als grootste gilde van de Belgische Boerenbond met 533 leden, houden ze ook van grootste feesten. Enkele weken geleden boden ze nog aan meer dan 1000 mensen een ontbijt aan, ter gelegenheid van de Schriekse Uylefeesten. Op 21 juli worden vanaf 13 u weer meer dan 2000 stukken mals vlees op de barbecue gelegd en nog enkele honderden haringen gerookt.  Uniek is de manier waarop de haringen ter plaatse worden gegaard ‘aan ’t vat’, een reeds veel gekopieerde uitvinding van Frans Cumps. Een stuk vlees kost 6 euro en kan gratis gegarnierd worden aan het uitgebreide groentebuffet. Zoals het een landelijke vereniging betaamt, zijn alle groenten dagvers geplukt van de Schriekse velden. Alles wordt opgediend in milieuvriendelijk porselein borden en deftig bestek, niks in karton of plastiek.  Voor animatie is er een pianist ingehuurd die live leuke deuntjes speelt en tussendoor nog de covergroep Marchandise die zorgt voor ambiance terwijl uw worstje, koteletje of hamburger aan het garen is op de houtskool. Als dessert is er verse ijskreem.  Of je maakt een wandeling tussen de neerhofdieren en misschien vind je wel een mooie pauwenpluim.  Voor automobilisten is een ruime parking voorzien, maar nog beter is dat u met de fiets komt. En de St.Janshoeve is groot genoeg om iedereen een droog plaatsje aan te bieden, mocht het onverwacht tot slecht weer zijn.

Deze zomer heeft de Schriekse gilde nog meer feestelijkheden op stapel staan met op 15 augustus de Gymkana, een behendigheidsparcours voor tractoren en de grootste wedstrijd in zijn soort in de regio.  De meer dan 100 inschrijvingsbewijzen zijn traditioneel op enkele uren uitverkocht.  Op 25 augustus staan de Sint Bernardusfeesten geprogrammeerd, een ode aan de heilige van het kapelletje aan de Schriekse rotonde, maar evenzeer een ode aan het gelijknamige straffe bier uit het West- Vlaamse Watou.

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Speciale promoties Check het hier