Nieuws uit de regio

25-06-2019 - Putte

Na-Tourcriterium wordt wielerfeest

Het eerste weekend van augustus wordt het centrum van Putte omgetoverd tot een wielerfeest voor groot en klein met op zaterdag de 3de editie van de Vabo Cycling Tour en op zondag voor de 4de keer het Putse Na-Tourcriterium, dit keer een koers achter derny’s op een vernieuwd parcours, zodat er nog meer te beleven is voor de toeschouwers.

Centrale plaats is niet meer Klein Boom op de Mechelbaan, maar een grote feesttent op het kerkplein aan de Lierbaan onder de Putse kerktoren.  De Vabo Cycling Tour, het fietsevenement voor recreanten kent 2 startplaatsen: Putte-centrum en de Vabo Showroom te Begijnendijk. De verschillende afstanden hebben elk een voormalige wielervedette als mascotte die ook op het parcours zal rijden: 25 km (Willy Vekemans), 45 km (Rudy De Bie), 65 km (Jef De Schoenmaecker) en 100 km (Fons De Wolf). Op het Putse kerkplein is er voor kinderen van 6 tot 12 jaar het behendigheidsparcours van Cycling Vlaanderen. Voor de gelegenheid is ook een speciale wielertrui ontworpen, te koop à 20 euro.
Nieuw is de wielerquiz op zaterdagavond in de feesttent voor ploegen van max. 5 deelnemers.  De jury, à la ‘Slimste Mens’, zal streng maar rechtvaardig zijn en bestaat uit Roland Liboton, Niels Albert en Chris Van Tongelen. Inschrijven à 20 euro per ploeg via info@wielerevents.be

Hoogtepunt van het wielerfeest wordt op zondag 4 augustus het Na-Tourcriterium op een parcours in 8-vorm van 1650 m in het centrum, met 15 renners achter derny’s. Organisator Karl Haverbeke heeft alvast de beste dernyrijders uit het 6-daagse circuit gevraagd om de coureurs te begeleiden. Enkele renners hebben hun deelname al toegezegd: Laurens Sweeck, Belgisch kampioen veldrijden Toon Aerts en het opkomend talent Maikel Zijlaard die in 2017 de Ronde van Vlaanderen voor juniors won. Op het verlanglijstje van Haverbeke staan nog de Belgische kampioen van volgende zondag en Jasper Philipsen en Remco Evenepoel, twee renners waar al goede contacten mee gelegd zijn. Haverbeke wil zeker nog een ritwinnaar van de Tour en een Belgische renner die van zich liet spreken, mee opnemen in de selectie, net als enkele plaatselijke renners, die nu al staan te dringen om te mogen meedoen.

 Op zondag begint het feest om 15 u met het Pipda G-sportcriterium, om 16 u de eerste reeks profs achter derny’s over 20 ronden, om 17 u de bedrijvenwedstrijd, om 18 u de 2de reeks en om  19.30 u de finale. “Deze vernieuwde formule  zal voor meer spankracht zorgen en geeft minder overlast aan de lokale handelaars”, aldus Haverbeke. Burgemeester Gysbrechts is ook tevreden dat het evenement Putte nog meer op de kaart zet als ‘wielergemeente’.

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Brilcenter

  Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Lingerie Ria

Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Speciale promoties Check het hier