Nieuws uit de regio

16-06-2019 - Schriek

Heel Schriek in één doos

Om de lokale landbouwproducten voor te stellen, lanceerde de Landelijke Gilde van Schriek het project ‘Schriek in a box’.  Alleen lokale Schriekse tuinbouwers leverden seizoenproducten die samen werden gebracht en een kartonnen doos en voor 20 euro te koop werden aangeboden. Op die manier bracht de gilde niet minder dan 500 boxen aan de man die in het parochiecentrum konden afgehaald worden.

Het doel van de actie is de afstand tussen de producenten en de consumenten te verkleinen. De verschillende groenten in de doos werden op zaterdag geoogst en klaar gemaakt en op zondagochtend estafettegewijs in de dozen gestoken. In het bijhorend foldertje werden de Schriekse telers voorgesteld die een bijdrage hadden geleverd tot ‘Schriek in a box’. Zo kom je ok te weten wanneer welke groenten op het bedrijf zelf te koop aangeboden worden.  Enkele telers hebben daarvoor zelf een automaat op hun bedrijf geïnstalleerd zodat je in he teeltseizoen daar 214/24 en 7/7 daar terecht kan voor bijvoorbeeld aardbeien, asperges of zelf aspergesoep. Het is ook een manier om mensen aan te zetten om groenten ‘van het seizoen’ te kopen. Daarom in de box geen witloof of rode kolen bij het begin van de zomer maar wel krielaardappelen, aardbeien, asperges, blauwbessen, bloemkolen, courgetten, honing, rabarber en zelfs hoevesalami.  Als laatste doelstelling wil de gilde hiermee ook proberen om de goede verstandhouding tussen de bewoners en de gebruikers van het plattenland te versterken.

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier