Nieuws uit de regio

12-06-2019 - Hallaar

Heist feest zoals in het zuiden

Met ‘Zuiders Getint’ presenteert de Noord-Zuid dienst van de gemeente Heist-op-den-Berg het grootste derde wereld feest uit de regio. Plaats van afspraak is het provinciaal domein Averegten te Hallaar waar op zondag16 juni rond de educatieve boerderij aan de Langendijk alle festiviteiten plaats hebben.

Grootste trekpleisters op Zuiders Getint zijn de optredens van Rey Cabrera uit Cuba (14.30 u) en Gansan (17 u), een gemengde groep van Vlamingen en muzikanten uit Burkina Fasso en Benin. Cabrera is geboren op 23 januari 1943in een dorp Dos Caminos op een 25 km van Santiago de Cuba, bakermat van de "Son", Ooit was  hij actief bij de Buena Vista Social Club en is tijdens een tour in 2002 in Brussel blijven hangen. Hij heeft ondertussen 3 cd’s op zijn naam met eigen werk, verweven met Cubaanse traditonals. Gansan, met Gentse roots, nodigt het publiek uit voor een reis en neemt de routes die Europa met Afrika verbinden. De muziek van Gansan is vreugdevol en geboren uit de natuur, waarbij de universele taal van muziek wordt gesproken, Verder zijn er vanaf 14 u doorlopend workshops: henna, dotpainting, knutselen met blikjes, plastic recycleren en Tibetaanse momo’s maken. De allerkleinsten kunnen zich laten schminken bij de grimestand. Op het wereldmarktje kan je bij de Wereldwinkel en bij ‘Méér dan mooi’ terecht voor fairtradeproducten en -kledij. Er is ook artisanaat te vinden uit Marokko, India, Kameroen en Ghana. Verschillende Noord-Zuidorganisaties en vierdepijlerprojecten uit Heist-op-den-Berg stellen hun werking voor. Verder worden de bezoekers verwend met heerlijk Marokkaans eten en muntthee in de kleurrijke berbertent, met Indonesische maaltijden, barbecue uit Kameroen, Indische hapjes, koffie uit de Wereldwinkel en ijsjes van het Heide Atelier. Parkeren kan aan de Langendijk of op de  grote parking aan de Boonmarkt en een kleine wandeling maken door het Avergtenbos, maar eigenlijk kom je best met de fiets want ‘Zuiders Getint’ wil ook een ecologisch festival zijn.

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Speciale promoties Check het hier