Nieuws uit de regio

10-06-2019 - Hallaar

Hallaar wéér onder water

Bij de eerste grote regenbui van het jaar was het weer prijs in het centrum van Hallaar: de ganse dorpskom onder water en een fijne geur uit de rioolkolken. De enige oplossing is voorlopig een politiecombi die dwars over de Molenstraat staat om te vermijden dat automobilisten in het gat rijden van het grote riooldeksel dat omhoog is gekomen.

“Dat is nu al meer dan 20 jaar dat wij bij elke hevige regenbui onder water schieten”, vertelt een buurtbewoner die de waterkeringsmuur aan zijn poort constant klaar liggen heeft. “In de jaren ’90 heeft het dorpscentrum ook een keertje open gelegen voor werken, maar toen heeft men de kans nagelaten om aan het euvel iets te verhelpen”.

De rioolkolken in het centrum kunnen de massa water van het hoger gelegen Heist niet meer slikken. Daar is alle volle beton en asfalt gegoten zodat het water niet  in de ondergrond kan dringen. De te kleine afvoerbuizen kunnen het water niet meer slikken zodat de uit de rioolkolken omhoog spuit en zelfs de zware deksels in het midden van de straat omhoog laat ‘dansen’. Gelukkig verdwijnt het water bijna even snel als het gekomen is, maar tijdens dat kwartier tot half uur dat de straat blank staat, zijn er verschillende automobilisten die er een genoegen in scheppen om het water zo hoog mogelijk te laten opspuiten. Met relatief hoge snelheid ploegen ze door het rioolwater dat op spat tot tegen de ramen van de eerste verdieping van de huizen in de L. Carréstraat.

Hair & Beauty Factory

Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging Ruime keuze aan professionele producten van topmerken. Voor zowel particulieren als professionelen

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Asian Kitchen

Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Speciale promoties Check het hier