Nieuws uit de regio

09-06-2019 - Hulshout

Klimaatacties van Hulshoutse kinderen

Middelbare scholieren stonden wekenlang in de belangstelling met hun wekelijkse acties ten voordele van het klimaat. De kinderen van de Hulshoutse kindergemeenteraad wilden ook een duit in het zakje doen en verdeelden aan Hulshoutse winkels flyers om met aan te zetten om met de fiets of te voet naar de lokale winkels te komen.

De kindergemeenteraad  is verkozen uit de kinderen van het 5de en 6de leerjaar van de Hulshoutse lagere scholen. Ze vergaderen regelmatig, samen met de grote-mensen-schepen voor de jeugd Kato Laeremans,  over actuele thema’s zoals verkeersveiligheid en dus ook over het klimaat. Voor betogingen in Brussel zijn ze nog wat te klein, maar ze wilden toch een steentje bijdragen aan de bewustwording en mensen confronteren met de toekomst van de kinderen en het feit dat we er nú iets moeten aan doen. Doel was de Hulshoutenaren te stimuleren om voor korte afstanden zich te voet of met de fiets te verplaatsen. De jonge klimaatactivisten ontwierpen een flyer en de mooiste was van Frauke. Die werd op enkele honderden exemplaren gedrukt en aan verschillende winkels overhandigd. Wie met de fiets of te voet naar de bakker of de beenhouwer kwam kreeg als extra motivatie een fietsreflector. Bij de bakker aan de Grote Baan in Hulshout-centrum stonden Sjouke en Luna overtuigend te flyeren

Cosmedics

Huid, laser en licht expertisecentrum.  Unieke samenwerking met Prohairclinic voor al je vragen over huid, lichaam en haar.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Lingerie Christiann

Een mooi lingeriesetje, een opvallende bikini, stijlvol badpak of homewear? Bij Lingerie Christiann in de Bergstraat kies je voor de stijl die het best bij jou en je figuur past zodat je je extra vrouwelijk kan voelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier