Nieuws uit de regio

06-06-2019 - Heist-op-den-Berg

Sint Lambertus zendt zijn zonen uit

Voor het vierde jaar op reis kregen de leerlingen van St. Lambertus boven op de Heistse berg, de kans om een stage te doen in het buitenland. Ze maken er kennis met een andere bedrijfscultuur en leren methodes die in Belgische bedrijven niet aan bod bod. Matthew Pelgrims, Senne Naulaerts,– Brent Verreth en Thiemo Cumps gingen samen met leerkracht Jef Lambrechts Naar Baltimore Aircoil in Italië.

De stages kaderen in het Erasmus+programma, een Europees project voor onderwijs, opleiding, jeugdzaken en sport. Andere leerlingen liepen stage bij Reynaers Aluminium in Ierland en werden ingeschakeld in het productieproces van aluminium ramen en beslag of naar Duitsland waar naarstig getimmerd werd in het bedrijf van Willi Heinz Zimmerei. Gedurende de stageperiode verbleven ze zelfstandig n een appartement/cottage. Ze deden zelf hun inkopen en zorgden dat er lekkere maaltijden op tafel verschenen. Dagelijks werden er foto’s doorgestuurd zodat het thuisfront het hele verhaal op de voet kon volgen. “Tijdens de stage worden zij uitgedaagd om de nodige zelfdiscipline aan de dag te leggen en te tonen dat ze in staat zijn om zelfstandig in het leven te staan,” aldus leerkracht Sigrid Wouters, leerkracht Frans en verantwoordelijke voor de internationalisering. “Ze kregen de kans om zich te oefenen in een vreemde taal en de opgedane ervaring zal heb ongetwijfeld stimuleren in hun communicatieve en sociale vaardigheden”.

Voor volgend schooljaar zijn er al afspraken gemaakt met Vink uit Heist, Europees marktleider voor de distributie van kunststof half fabricaten. In Denemarken zullen de leerlingen mee ingeschakeld worden in het ganse proces op de werkvloer.

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, kurkvloeren, vinyl, inbouwkasten, binnendeuren, trappen, plafonds, zonwering, ...

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier