Nieuws uit de regio

05-06-2019 - Hulshout

Gemeentebestuur wil gezonde Hulshoutenaren

Ter gelegenheid van de Grootouder- en Kleinkindsportnamiddag in het Sportcentrum Joris Verhaegen in Hulshout ondertekenden schepenen Elien Bergmans (sport) en Saskia Luyten (sociale zaken) het Charter Gezonde Gemeente samen met LOGO Kempen. Eén van de mogelijke acties is het rookvrij maken van de Hulshoutse sport- en speelterreinen.

“Via dit charter engageren we ons om tijdens deze legislatuur 2019 - 2024 verder werk te maken van een samenhangend gezondheidsbeleid”, aldus de beide schepenen.”Dit beleid biedt iedereen, en de meest kwetsbaren in het bijzonder, kansen en stimuleert hen om gezond te leven in een gezonde omgeving. Het gaat over een gezonde publieke ruimte, toegankelijke zorg- en welzijnsvoorzieningen, gezonde wijken en woningen, een gezond klimaat en veiligheid. Ons doel is dat in onze gemeente de gezonde keuze de gemakkelijkste keuze wordt”. Bestaande initiatieven worden zeker verder gezet zoals de opsporing borstkanker, het project ‘warme dagen’, waarbij ouderlingen extra in de gaten worden gehouden op hete zomerdagen en ‘bewegen op verwijzing’. Het aantal AED-toestellen wordt verder uitgebreid, net als de cursussen om de toestellen te bedienen.  Vooral het ‘rookvrij opgroeien’ van jonge kinderen krijgt aandacht. Als startevent mochten de kinderen op de grootouder/kleinkind sportnamiddag al flink ‘bellen blazen’ als symbool voor de rookvrije lucht.

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur. Zowel professionele sporters als recreanten vielen voor de functionaliteit en bewegingsvrijheid die Skinfit biedt. 

lees meer

't Paviljoen

Bij 't Paviljoen smul je van kwaliteitsvolle mosselen die er maar liefst op 11 verschillende wijzen bereid worden. Verder tovert men hier steeds seizoensvariaties op tafel en staan er ook heel wat vis- en vleesgerechten op de kaart.

lees meer

Lingerie Ria

Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Speciale promoties Check het hier