Nieuws uit de regio

05-06-2019 - Heist-op-den-Berg

Slecht weer stopt Baltimore-fietsers niet

Meer dan een derde van de werknemers van Baltimore Aircoil Company in het Heistse industriepark komt met de fiets naar het werk (in de winter iets minder). Op Wereldmilieudag werden de fietsende personeelsleden extra in de bloemen gezet en kregen ze een gezonde smoothie bij aankomst op het bedrijf.

“Wereldmilieudag vormt jaarlijks het hoogtepunt van onze duurzaamheidsactiviteiten. Alle werknemers tonen dat spaarzaam omspringen met natuurlijke bronnen loont”, aldus Wouter Rosiers, HR director Europe. “Ons bedrijf ligt op een file-vrije locatie en daarom kozen medewerkers er vroeger voor om de verplaatsing met de wagen te maken. Met de invoering van een fietsmobiliteitsplan hebben we een extra duwtje in de rug gegeven om over te schakelen naar een meer duurzaam woon-werkverkeer. De combinatie van het leasen van een fiets met de fietsvergoeding van 24 cent/km maakt dat het niet alleen goed is voor het milieu, maar ook financieel interessant en daarenboven bevordert het de gezondheid. Daardoor komen onze werknemers niet alleen vandaag met de fiets, maar gedurende het ganse jaar. En ook de regionale fietshandelaars zijn tevreden, want het grootste deel van de leasefietsen zijn elektrische exemplaren”, vertelt de enthousiaste personeelsdirecteur.

Baltimore zet nog veel meer in op duurzaamheid. Enkele jaren geleden werd het Green Team opgericht dat als taak heeft om de ecologische voetafdruk van het bedrijf zoveel mogelijk te verkleinen. Dat begint bij de ontwikkeling van nieuwe producten maar ook aanpassingen aan het bestaande productieproces, vragen aan leveranciers en motivatie van de eigen werknemers. Vorig jaar behaalde het Heistse bedrijf nog de bronzen prijs bij de Belgian Business Awards for the Environment met een hybride koeler die zowel water als energie bespaart.

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

Speciale promoties Check het hier