Nieuws uit de regio

17-05-2019 - Heist-op-den-Berg

Hoe zit dat nu eigenlijk met de klimaatverandering?

Bij de perikelen rond het klimaat wordt regelmatig verwezen naar wetenschappers die in hun studies wijzen op de problemen. Sedert vorig jaar woont in Heist ook zo’n universiteitsmedewerker die regelmatig lezingen geeft over de klimaatopwarming en haar gevolgen. Op dinsdag 21 mei om 20 u komt Samuel Helsen zijn mening over het klimaat toelichten in Staminee De Living aan de Noordstraat.

Helsen, afkomstig uit Mol,  studeerde geografie en doctoreert aan de K.U.L. over het klimaat op Antartica en vertelt in gans Vlaanderen regelmatig over de impact van het broeikaseffect, welke veranderingen we mogen verwachten, hoe de toekomst van de wereld en ons land er zal uitzien en wat we er kunnen aan doen als we dat nog willen veranderen. “Daarover wordt veel ‘fake news’ verteld”, heeft de wetenschapper ondervonden. “Mensen die dat geloven, komen af en toe ook weerwerk bieden op mijn lezingen. Ooit had ik zelfs een leraar aardrijkskunde die de vaststellingen van het IPCC (Intergouvernemental Panel of Climat Changes van de Verenigde Naties) in twijfel trok en zelfs een complot noemde. De klimaatverandering gaat veel verder dan een stijgende zeespiegel en minder gletsjers. Hittegolven en felle onweersbuien zullen een impact hebben op de land- en tuinbouw maar ook op het dagdagelijkse leven van iedereen”. De lezing in De Living wordt georganiseerd door Groen Heist en toegang is gratis.

Samen met zijn collega Lander Van Tricht heeft Samuel Helsen ook ‘’Noodweer Benelux’ opgericht, een site met allerlei weetjes rond het weer en het klimaat

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

Noémie

Mannen- en vrouwenmode aan betaalbare prijzen

lees meer

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Speciale promoties Check het hier