Nieuws uit de regio

13-05-2019 - Schriek

Voor de 7de keer op rij Belgisch kampioen

In de klimzaal Klimax in Puurs, een van de grootste indoorkliminfrastructuren van Europa, is Anak Verhoeven voor de zevende keer op rij Belgisch kampioen geworden. Ondanks de aanslepende blessure in haar rechterarm verliep de kwalificatieronde perfect. Als enige kon de 22-jarige Schriekse de 2 kwalificatieroutes uitklimmen.

In 2014 werd Anak in Edinburgh al Europees kampioen bij de junioren en in 2015 in Arco (Italië) zelfs wereldkampioen in de jeugdafdeling. Niet verwonderlijk als je weet dat ze reeds op 4-jarige leeftijd met de klimsport begonnen is.

 In de finaleroute  van het Belgisch kampoenschap hadden de routebouwers net voor de top een typische boulderbeweging gebouwd (waarbij de klimmer achterover hangen om een overstekende punt te passeren). Het publiek had al 2 klimsters zien vallen bij deze beweging. Anak moest als laatste klimmen en klom op spectaculaire wijze door de boulder naar de top.

De uitslag: 1. Anak Verhoeven
2. Chloé Caulier
3. Héloïse Doumont

Tegelijkertijd met het BK Sportklimmen  organiseerde Klimax ook het BK Paraclimbing met voor het eerst deelnemers uit Nederland en Duitsland.Emotioneel en aangrijpend voor het publiek hoe klimmers met een beperking zich omhoog vechten in een speciaal voor hen gebouwde route.

Chong San

Bij Chong San, in het hartje van Heist-op-den-Berg, ontdekt u de veelzijdige Chinese keuken. U kan er gaan eten maar kan er ook gerechten afhalen om thuis op te smullen.

lees meer

Guy Mariën

Guy Mariën is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken.

lees meer

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

Speciale promoties Check het hier