Nieuws uit de regio

03-05-2019 - Heist-op-den-Berg

Cultuurprijs voor Heistse waterputten in Cambodja

In CC Zwaneberg mocht burgemeester Vleugels de Heistse Cultuurprijs voor Grote Verdienste overhandigen aan Raf Verelst, die op een originele manier geld inzamelt voor waterputten in Cambodja. De Schapenstal op Heist-Zonderschot kreeg de trofee ‘Opmerkelijke prestatie’ en de nieuwe toneelvereniging ‘Zonder TV’  was winnaar in de categorie ‘Beloftevolle debutant’.

De prijsuitreiking werd voorafgegaan door de huldiging van de winnaars van de tekenwedstrijd van de KWB, voor kleuters en kinderen van de Heistse lagere scholen. Er was ook een fotowedstrijd waarbij de mooiste Heistse plekjes werden vastgelegd. Mario Michiels (publieksprijs) en Marina Saelen (Cultuurraadprijs) waren hier de winnaars. Traditioneel bekroont ook het Davidsfonds haar winnaars van de kortverhalenwedstrijd op de Heistse cultuurprijzenavond. Laureaten waren Marc Gijsemans (1ste), Carl Bekaert (2de) en Birthe Verscuren (3de).

In de categorie ‘Beloftevolle debutant’ was helaas maar één genomineerde, maar de allereerste productie van de Zonderschotse Toneelvrienden was alvast een schot in de roos. In januari mochten regisseur en voortrekker Ron Van Roosbroeck en zijn team 1125 toeschouwers verwelkomen voor ‘Allemaal Gezichtsbedrog’.   De realisatie van ‘De Schapenstal’ op ’t Zonderschot is inderdaad een ‘Opmerkelijke Prestatie’ als men weet dat de volledige bouw belangeloos werd gerealiseerd door vrijwilligers en de uitbating en de opbrengst toe komt aan de verschillende Zonderschotse verenigingen, allemaal weer getrokken door een heleboel mensen die het ‘voor uw schoon ogen’ doen. Ook Raf Verelst, de winnaar van de ‘Grote Verdienste’, werd in de bloemen gezet voor zijn belangeloze inzet. Jaarlijks organiseert bij op 2de Kerstdag de Crazy Kroegentocht, waarbij de opbrengst volledig ten goede komt aan een project van waterputten voor de inwoners van Siem Reap, de armste provincie in Cambodja. Verelst bezorgt persoonlijk de fondsen aan Cambodjaanse monniken en zetelt ginder in het bestuur van een boeddhistische vereniging die hulp biedt aan kwetsbare kinderen.

De avond werd opgeluisterd door muziek van vader en zoon Wim & Daan Ceulemans en door dansclub Happy Feet. Opvallend is dat het nieuwe bestuur van de Cultuurraad vooral veel girl-power uitstraalt. De nieuwe voorzitster Lou Ooms en haar team mochten vele felicitaties in ontvangst nemen voor een geslaagde avond.

Noémie

Mannen- en vrouwenmode aan betaalbare prijzen

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

Speciale promoties Check het hier