Nieuws uit de regio

03-05-2019 - Heist-op-den-Berg

Cultuurprijs voor Heistse waterputten in Cambodja

In CC Zwaneberg mocht burgemeester Vleugels de Heistse Cultuurprijs voor Grote Verdienste overhandigen aan Raf Verelst, die op een originele manier geld inzamelt voor waterputten in Cambodja. De Schapenstal op Heist-Zonderschot kreeg de trofee ‘Opmerkelijke prestatie’ en de nieuwe toneelvereniging ‘Zonder TV’  was winnaar in de categorie ‘Beloftevolle debutant’.

De prijsuitreiking werd voorafgegaan door de huldiging van de winnaars van de tekenwedstrijd van de KWB, voor kleuters en kinderen van de Heistse lagere scholen. Er was ook een fotowedstrijd waarbij de mooiste Heistse plekjes werden vastgelegd. Mario Michiels (publieksprijs) en Marina Saelen (Cultuurraadprijs) waren hier de winnaars. Traditioneel bekroont ook het Davidsfonds haar winnaars van de kortverhalenwedstrijd op de Heistse cultuurprijzenavond. Laureaten waren Marc Gijsemans (1ste), Carl Bekaert (2de) en Birthe Verscuren (3de).

In de categorie ‘Beloftevolle debutant’ was helaas maar één genomineerde, maar de allereerste productie van de Zonderschotse Toneelvrienden was alvast een schot in de roos. In januari mochten regisseur en voortrekker Ron Van Roosbroeck en zijn team 1125 toeschouwers verwelkomen voor ‘Allemaal Gezichtsbedrog’.   De realisatie van ‘De Schapenstal’ op ’t Zonderschot is inderdaad een ‘Opmerkelijke Prestatie’ als men weet dat de volledige bouw belangeloos werd gerealiseerd door vrijwilligers en de uitbating en de opbrengst toe komt aan de verschillende Zonderschotse verenigingen, allemaal weer getrokken door een heleboel mensen die het ‘voor uw schoon ogen’ doen. Ook Raf Verelst, de winnaar van de ‘Grote Verdienste’, werd in de bloemen gezet voor zijn belangeloze inzet. Jaarlijks organiseert bij op 2de Kerstdag de Crazy Kroegentocht, waarbij de opbrengst volledig ten goede komt aan een project van waterputten voor de inwoners van Siem Reap, de armste provincie in Cambodja. Verelst bezorgt persoonlijk de fondsen aan Cambodjaanse monniken en zetelt ginder in het bestuur van een boeddhistische vereniging die hulp biedt aan kwetsbare kinderen.

De avond werd opgeluisterd door muziek van vader en zoon Wim & Daan Ceulemans en door dansclub Happy Feet. Opvallend is dat het nieuwe bestuur van de Cultuurraad vooral veel girl-power uitstraalt. De nieuwe voorzitster Lou Ooms en haar team mochten vele felicitaties in ontvangst nemen voor een geslaagde avond.

De Hoofdzaak - Pruikeninstituut

De Hoofdzaak is echter meer dan alleen een kapsalon en onderscheidt zich misschien nog het meest met hun oplossingen voor kleine of grote haarproblemen. Haaruitval, dun haar, kale plekken of een volledig kaal hoofd als gevolg van een haarziekte, chemotherapie, … samen met u gaan we op zoek naar een passende oplossing want haarproblemen verschillen van persoon tot persoon.

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Speciale promoties Check het hier