Nieuws uit de regio

03-05-2019 - Heist-op-den-Berg

Cultuurprijs voor Heistse waterputten in Cambodja

In CC Zwaneberg mocht burgemeester Vleugels de Heistse Cultuurprijs voor Grote Verdienste overhandigen aan Raf Verelst, die op een originele manier geld inzamelt voor waterputten in Cambodja. De Schapenstal op Heist-Zonderschot kreeg de trofee ‘Opmerkelijke prestatie’ en de nieuwe toneelvereniging ‘Zonder TV’  was winnaar in de categorie ‘Beloftevolle debutant’.

De prijsuitreiking werd voorafgegaan door de huldiging van de winnaars van de tekenwedstrijd van de KWB, voor kleuters en kinderen van de Heistse lagere scholen. Er was ook een fotowedstrijd waarbij de mooiste Heistse plekjes werden vastgelegd. Mario Michiels (publieksprijs) en Marina Saelen (Cultuurraadprijs) waren hier de winnaars. Traditioneel bekroont ook het Davidsfonds haar winnaars van de kortverhalenwedstrijd op de Heistse cultuurprijzenavond. Laureaten waren Marc Gijsemans (1ste), Carl Bekaert (2de) en Birthe Verscuren (3de).

In de categorie ‘Beloftevolle debutant’ was helaas maar één genomineerde, maar de allereerste productie van de Zonderschotse Toneelvrienden was alvast een schot in de roos. In januari mochten regisseur en voortrekker Ron Van Roosbroeck en zijn team 1125 toeschouwers verwelkomen voor ‘Allemaal Gezichtsbedrog’.   De realisatie van ‘De Schapenstal’ op ’t Zonderschot is inderdaad een ‘Opmerkelijke Prestatie’ als men weet dat de volledige bouw belangeloos werd gerealiseerd door vrijwilligers en de uitbating en de opbrengst toe komt aan de verschillende Zonderschotse verenigingen, allemaal weer getrokken door een heleboel mensen die het ‘voor uw schoon ogen’ doen. Ook Raf Verelst, de winnaar van de ‘Grote Verdienste’, werd in de bloemen gezet voor zijn belangeloze inzet. Jaarlijks organiseert bij op 2de Kerstdag de Crazy Kroegentocht, waarbij de opbrengst volledig ten goede komt aan een project van waterputten voor de inwoners van Siem Reap, de armste provincie in Cambodja. Verelst bezorgt persoonlijk de fondsen aan Cambodjaanse monniken en zetelt ginder in het bestuur van een boeddhistische vereniging die hulp biedt aan kwetsbare kinderen.

De avond werd opgeluisterd door muziek van vader en zoon Wim & Daan Ceulemans en door dansclub Happy Feet. Opvallend is dat het nieuwe bestuur van de Cultuurraad vooral veel girl-power uitstraalt. De nieuwe voorzitster Lou Ooms en haar team mochten vele felicitaties in ontvangst nemen voor een geslaagde avond.

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

Chong San

Bij Chong San, in het hartje van Heist-op-den-Berg, ontdekt u de veelzijdige Chinese keuken. U kan er gaan eten maar kan er ook gerechten afhalen om thuis op te smullen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier