Nieuws uit de regio

02-05-2019 - Heist-op-den-Berg

Handbalclub Heist is volwassen geworden

Volgend sportjaar zullen voor de eerste keer een volwaardige heren- en dameshandbalploeg aantreden in de competitie voor HC Heist. Met deze stap is HC Heist definitief de kinderschoenen ontgroeid en werd de weg naar een gezonde, volwaardige club ingeslagen.  Door de stevige groei van de voorbije jaren zal volgend jaar in de meeste jeugdreeksen zelfs met meerdere ploegen gespeeld worden. 

Begin 2013 werd in De Sporthal aan de Lostraat de handbalclub opgestart.  Toen werd beslist om te starten met kinderen tussen de 10 en 14 jaar.  Na enkele schoolinitiaties dienden zich 20 geïnteresseerden aan. Zes jaar later heeft de club meer dan 100 spelende leden en voor het eerst ook een team in de senior-afdeling. Zowel in de dames- als in de herenploeg zullen 3 spelers aantreden die ook de eerste training meemaakten, nu meer dan 6 jaar geleden. Ze moeten natuurlijk starten in de laagste afdeling van de competitie, maar woordvoerder Jo Sels heeft vooral bij de dames er een goed oog in: “Er komen enkele speelsters over van Leuven die dicht bij Heist wonen. Hun ervaring en het jeugdig enthousiasme van onze dames maakt dat we daar wel iets mogen van verwachten. Voor de heren, met een gemiddelde leeftijd van 18-19 jaar zal het niet gemakkelijk worden.  Maar we zien de toekomst rooskleurig in: Onze jongens  -12 (5de en 6de leerjaar) zijn in de regio Zuid aan kop geëindigd. In de play-offs met regio Noord (met ervaren clubs als Sasja Hoboken) moesten ze wel het onderspit delven.”

In België is handbal een nog relatieve kleine sport met slechts enkele profspelers van de nationale ploeg (Red Wolfs) die bij Franse ploegen spelen. De beste 6 Belgische teams spelen een Beneliga-competitie met 6 Nederlandse ploegen.

Op dinsdag 4 juni kunnen trouwens alle leerlingen van het vijfde leerjaar van de Heistse scholen kennismaken met HC Heist en handbal op de gemeentelijke Megasportdag. Een klein minpunt is de infrastructuur. “De Sporthal barst stilaan uit zijn voegen en het is moeilijk geworden om trainings- en wedstrijduren vast te krijgen,” aldus Sels. “We hebben onze bezorgdheid al geuit aan het nieuwe schepencollege. Onder meer de sporthal van het H. Hartcollege staat ’s avonds volledig leeg. Zou daar geen oplossing zijn?”

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

New Van Heukelom

Bij New Van Heukelom aan de Liersesteenweg vind je allerlei kantoor- en schoolmateriaal, van paperclips en nietjesmachines over balpennen tot mappen in alle maten, maar ook computers, tablets, printers en toebehoren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier