Nieuws uit de regio

02-05-2019 - Heist-op-den-Berg

Handbalclub Heist is volwassen geworden

Volgend sportjaar zullen voor de eerste keer een volwaardige heren- en dameshandbalploeg aantreden in de competitie voor HC Heist. Met deze stap is HC Heist definitief de kinderschoenen ontgroeid en werd de weg naar een gezonde, volwaardige club ingeslagen.  Door de stevige groei van de voorbije jaren zal volgend jaar in de meeste jeugdreeksen zelfs met meerdere ploegen gespeeld worden. 

Begin 2013 werd in De Sporthal aan de Lostraat de handbalclub opgestart.  Toen werd beslist om te starten met kinderen tussen de 10 en 14 jaar.  Na enkele schoolinitiaties dienden zich 20 geïnteresseerden aan. Zes jaar later heeft de club meer dan 100 spelende leden en voor het eerst ook een team in de senior-afdeling. Zowel in de dames- als in de herenploeg zullen 3 spelers aantreden die ook de eerste training meemaakten, nu meer dan 6 jaar geleden. Ze moeten natuurlijk starten in de laagste afdeling van de competitie, maar woordvoerder Jo Sels heeft vooral bij de dames er een goed oog in: “Er komen enkele speelsters over van Leuven die dicht bij Heist wonen. Hun ervaring en het jeugdig enthousiasme van onze dames maakt dat we daar wel iets mogen van verwachten. Voor de heren, met een gemiddelde leeftijd van 18-19 jaar zal het niet gemakkelijk worden.  Maar we zien de toekomst rooskleurig in: Onze jongens  -12 (5de en 6de leerjaar) zijn in de regio Zuid aan kop geëindigd. In de play-offs met regio Noord (met ervaren clubs als Sasja Hoboken) moesten ze wel het onderspit delven.”

In België is handbal een nog relatieve kleine sport met slechts enkele profspelers van de nationale ploeg (Red Wolfs) die bij Franse ploegen spelen. De beste 6 Belgische teams spelen een Beneliga-competitie met 6 Nederlandse ploegen.

Op dinsdag 4 juni kunnen trouwens alle leerlingen van het vijfde leerjaar van de Heistse scholen kennismaken met HC Heist en handbal op de gemeentelijke Megasportdag. Een klein minpunt is de infrastructuur. “De Sporthal barst stilaan uit zijn voegen en het is moeilijk geworden om trainings- en wedstrijduren vast te krijgen,” aldus Sels. “We hebben onze bezorgdheid al geuit aan het nieuwe schepencollege. Onder meer de sporthal van het H. Hartcollege staat ’s avonds volledig leeg. Zou daar geen oplossing zijn?”

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Speciale promoties Check het hier