Nieuws uit de regio

02-05-2019 - Heist-op-den-Berg

Handbalclub Heist is volwassen geworden

Volgend sportjaar zullen voor de eerste keer een volwaardige heren- en dameshandbalploeg aantreden in de competitie voor HC Heist. Met deze stap is HC Heist definitief de kinderschoenen ontgroeid en werd de weg naar een gezonde, volwaardige club ingeslagen.  Door de stevige groei van de voorbije jaren zal volgend jaar in de meeste jeugdreeksen zelfs met meerdere ploegen gespeeld worden. 

Begin 2013 werd in De Sporthal aan de Lostraat de handbalclub opgestart.  Toen werd beslist om te starten met kinderen tussen de 10 en 14 jaar.  Na enkele schoolinitiaties dienden zich 20 geïnteresseerden aan. Zes jaar later heeft de club meer dan 100 spelende leden en voor het eerst ook een team in de senior-afdeling. Zowel in de dames- als in de herenploeg zullen 3 spelers aantreden die ook de eerste training meemaakten, nu meer dan 6 jaar geleden. Ze moeten natuurlijk starten in de laagste afdeling van de competitie, maar woordvoerder Jo Sels heeft vooral bij de dames er een goed oog in: “Er komen enkele speelsters over van Leuven die dicht bij Heist wonen. Hun ervaring en het jeugdig enthousiasme van onze dames maakt dat we daar wel iets mogen van verwachten. Voor de heren, met een gemiddelde leeftijd van 18-19 jaar zal het niet gemakkelijk worden.  Maar we zien de toekomst rooskleurig in: Onze jongens  -12 (5de en 6de leerjaar) zijn in de regio Zuid aan kop geëindigd. In de play-offs met regio Noord (met ervaren clubs als Sasja Hoboken) moesten ze wel het onderspit delven.”

In België is handbal een nog relatieve kleine sport met slechts enkele profspelers van de nationale ploeg (Red Wolfs) die bij Franse ploegen spelen. De beste 6 Belgische teams spelen een Beneliga-competitie met 6 Nederlandse ploegen.

Op dinsdag 4 juni kunnen trouwens alle leerlingen van het vijfde leerjaar van de Heistse scholen kennismaken met HC Heist en handbal op de gemeentelijke Megasportdag. Een klein minpunt is de infrastructuur. “De Sporthal barst stilaan uit zijn voegen en het is moeilijk geworden om trainings- en wedstrijduren vast te krijgen,” aldus Sels. “We hebben onze bezorgdheid al geuit aan het nieuwe schepencollege. Onder meer de sporthal van het H. Hartcollege staat ’s avonds volledig leeg. Zou daar geen oplossing zijn?”

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Twice As Nice

Bij Twice as Nice vind je leuke juwelen aan leuke prijzen. De collectie wordt voornamelijk gekenmerkt door juwelen in zilver en staal en er is zelfs een collectie speciaal voor mannen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier