Nieuws uit de regio

18-04-2019 - Heist-op-den-Berg

‘Samen studeren’ nu ook in Heist

Binnenkort start de examenperiode. Voor studenten die liever niet eenzaam op hun kamer tussen de boeken en achter de laptop zitten, is er nu ook een oplossing in Heist. Vier Heistse jongeren hebben het initiatief genomen om bij Transport Bellekens in de Impulstraat in het Heistse industriepark een studieruimte in te richten voor een 20-tal studenten.

“In Heist-op-den-Berg is het niet mogelijk om collectief te gaan studeren, ondanks vraag van de studenten”, aldus Clara Dupont, Eva Van Noten, Joppe Van den Sande en Nele Verhoeven van Jong CD&V Heist-op-den-Berg. "We merken binnen onze eigen vriendenkringen dat er wel degelijk vraag is naar studieruimtes in de gemeente. Een groot deel van de hogeschool- en universiteitsstudenten zijn in de blokperiode te vinden in de bib om samen te studeren.  In de bib van Heist-op-den-Berg kan je onmogelijk terecht omwille van beperkte openingsuren. Als er binnen onze vriendenkring al zo veel vraag is naar studieruimtes, zullen er ongetwijfeld nog meer Heistse studenten vragende partij zijn. Samen studeren werkt voor veel studenten stimulerend. Het is minder eenzaam en het bevordert de productiviteit". De initiatiefnemers  zijn voor dit project nog op zoek naar verantwoordelijken die de sleutel bewaren en erop toezien dat de rust in de ruimte bewaard blijft. Dit kunnen studenten zijn, maar evengoed vrijwilligers die de studenten een hart onder de riem willen steken. Jong CD&V is voor uitbreiding van het project op zoek naar meer ruimtes waar jongeren kunnen samenkomen om te studeren. Belangrijk is dat deze ruimtes beschikken over tafels en stoelen, sanitair en wifi-voorzieningen. Wie mee wil studeren, wie zich kandidaat wil stellen als vrijwilliger of wie een ruimte ter beschikking heeft staan, kan dit melden aan Eva Van Noten op het e-mailadres eva_vannoten@hotmail.com  of via de facebookpagina van Jong CD&V Heist o/d Berg. Uiteindelijk vinden ze dit nog maar een eerste stap. Indien het project succesvol verloopt zullen ze een voorstel doen aan de gemeente om de organisatie van de studieruimte(s) over te nemen.

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

De Banier

Verkoop van Chirokleren, spelmateriaal en creatieve producten om te knutselen

lees meer

Speciale promoties Check het hier