Nieuws uit de regio

17-04-2019 - Schriek

Wat valt er daar nu uit de lucht?

Twee jaar lang konden de klokken van Rome geen eieren gooien uit de Schriekse kerktoren omwille van de stellingen voor de restauratie. Nu de St.Janskerk weer in zijn volle glorie staat te blinken in de Leo Kempenaersstraat, zullen op Paasdag zeker weer honderden eitjes neerdwarrelen op het kerkplein. De Schriekse klokken hebben een hele speciale manier gevonden om de chocolade-eitjes niet pardoes kapot te laten vallen op de stoep.

Daarvoor hebben de Paasklokken de medewerking gekregen van diverse parochiale verenigingen. Verschillende handige handen stoppen de eitjes in een ballonnetje dat zacht wordt opgeblazen en dichtgeknoopt. In grote zakken worden ze tot hoog in de kerktoren getransporteerd, om ze daar uit de galmgaten naar beneden te gooien na de Paasmis van 9 uur.  Op die manier maken ze een zachte landing.

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

Speciale promoties Check het hier