Nieuws uit de regio

16-04-2019 - Schriek

Schriekelmarkt is terug na geflopte overname

Op zondag 28 april opent Schriekelmarkt opnieuw de deuren in het parochiecentrum van Schriek aan de Leo Kempenaersstraat . De toekomst van Schriekelmarkt was wat onzeker na de geflopte overname in 2017, maar nu is de pop-up markt met vooral webshops die graag eens ‘live’ naar buiten komen, helemaal terug en klaar voor haar vijfde editie.

Na de derde Schriekelmarkt in 2016 liet Leigh Van den Acker haar project over wegens tijdsgebrek aan een op het eerste zicht enthousiaste opvolgster. “Mijn opvolgster had veel mooie praatjes maar kon deze jammer genoeg niet waarmaken,” aldus Leigh. “De vierde editie van Schriekelmarkt in 2017 flopte gigantisch. De beloofde kersteditie in datzelfde jaar en een vijfde editie in 2018, zijn nooit doorgegaan om onbekende redenen. Ik heb het roer gelukkig terug kunnen overnemen, maar jammer genoeg niet op tijd om de vijfde editie in 2018 nog te kunnen organiseren, zoals normaal gezien de bedoeling was.”

Leigh wilde Schriekelmarkt niet zomaar verloren laten gaan. “Met de juiste organisatie is Schriekelmarkt een succesvol project. Het is niet alleen een leuk evenement om wat leven in Schriek te brengen, maar ook om lokale winkels en webshops in de kijker te zetten. Een goede voorbereiding is natuurlijk wel heel belangrijk, daarom ook dat ik in 2018 besloot om editie 5 een jaar uit te stellen.” Naar eigen zeggen liep het wel wat stroef om een gevarieerd aanbod aan standhouders te vinden. “Het vertrouwen was bij veel standhouders weg. Schriekelmarkt had plots een slechte naam. Gelukkig heb ik uiteindelijk toch nog heel veel fijne standhouders gevonden en brengt Schriekelmarkt weer voor ieder wat wils. Ik wilde ook vooral focussen op lokale handelaars en dat is gelukt. Bijna alle standhouders zijn van Schriek en omstreken.”

Zo’n 25 verschillende webshops stallen op zondag 28 april hun juwelen, cadeauartikelen, lekkernijen en nog veel meer uit in de parochiezaal van Schriek. Dat komt van webshops met namen als O-lijf-care of De Pot Op, respectievelijk met huidverzorgingsproducten met olijfolie en karité boter als voedende en verzorgende basisingrediënten of confituur, likeur en notenrepen uit de eigen tuin, waar mogelijk volledig biologisch. Iedereen is welkom om te komen snuisteren tussen al de leuke hebbedingen en handgemaakte spullen. De kinderen kunnen zich komen amuseren op het springkasteel en gewoon langskomen voor een hapje of drankje gaat natuurlijk ook. Kortom, zeker en vast de moeite om eens een kijkje te komen nemen.

Schriekelmarkt start om 10 uur en de deuren sluiten op 18 uur. De inkom is gratis.

www.schriekelmarkt.be

 

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en kredietagent in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier