Nieuws uit de regio

13-04-2019 - Hallaar

‘Iedereen’ welkom in de provinciale domeinen

De provincie Antwerpen zet volop in voor toegankelijkheid, zowel financieel als alle mogelijke drempels. Alle groen- en recreatiedomeinen van de provincie aanvaarden vanaf nu de EDC (European Disability Card). In de betalende domeinen als de Nekker krijgen ze een fikse korting. In alle domeinen zoals de Averegten in Hallaar moet toegang voor rolstoelen mogelijk zijn. Voor de Averegten wordt zelfs een folder opgesteld zodat mensen met een autismespectrumstoornis een visueel stappenplan hebben dat hen gestructureerd door het domein loodst.

“Nu de lente volop is losgebarsten en het toeristisch seizoen alweer begint, willen we nog eens benadrukken dat zoveel mogelijk mensen moeten kunnen genieten van een kwalitatief hoogstaande  vrijetijdsbesteding in onze domeinen,” aldus Jan De Haes, gedeputeerde voor de recreatie- en groendomeinen. De bewoners van het vlakbij gelegen woonzorgcentrum Ten Kerselaere en andere rolwagengebruikers zijn alvast opgetogen over de toegankelijkheid van het Averegtendomein.  Op de andere domeinen wil de provincie, waar nodig, zorgen voor rolwagenliften, aangepaste zandrolstoelen enz.

De EDC-kaart, die vanaf nu recht geeft op een fikse korting, kan je gratis aanvragen bij één van de twee instellingen die een integratiebeleid voeren voor personen met een handicap; de federale overheidsdienst Sociale Zaken en het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. De Europese Commissie ondersteunt het initiatief dat nu al in Cyprus, Estland, Finland, Italië, Malta, Slovenië,  Roemenië en nu ook België wordt toegepast.

De Hoofdzaak - Pruikeninstituut

De Hoofdzaak is echter meer dan alleen een kapsalon en onderscheidt zich misschien nog het meest met hun oplossingen voor kleine of grote haarproblemen. Haaruitval, dun haar, kale plekken of een volledig kaal hoofd als gevolg van een haarziekte, chemotherapie, … samen met u gaan we op zoek naar een passende oplossing want haarproblemen verschillen van persoon tot persoon.

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Clem Vercammen

Clem Vercammen is een gevestigde waarde en vertrouwde naam in de juwelen- en uurwerkenwereld! Je vindt er een enorm aanbod juwelen en horloges en kan deze er ook laten repareren in het eigen atelier.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Speciale promoties Check het hier