Nieuws uit de regio

13-04-2019 - Hallaar

‘Iedereen’ welkom in de provinciale domeinen

De provincie Antwerpen zet volop in voor toegankelijkheid, zowel financieel als alle mogelijke drempels. Alle groen- en recreatiedomeinen van de provincie aanvaarden vanaf nu de EDC (European Disability Card). In de betalende domeinen als de Nekker krijgen ze een fikse korting. In alle domeinen zoals de Averegten in Hallaar moet toegang voor rolstoelen mogelijk zijn. Voor de Averegten wordt zelfs een folder opgesteld zodat mensen met een autismespectrumstoornis een visueel stappenplan hebben dat hen gestructureerd door het domein loodst.

“Nu de lente volop is losgebarsten en het toeristisch seizoen alweer begint, willen we nog eens benadrukken dat zoveel mogelijk mensen moeten kunnen genieten van een kwalitatief hoogstaande  vrijetijdsbesteding in onze domeinen,” aldus Jan De Haes, gedeputeerde voor de recreatie- en groendomeinen. De bewoners van het vlakbij gelegen woonzorgcentrum Ten Kerselaere en andere rolwagengebruikers zijn alvast opgetogen over de toegankelijkheid van het Averegtendomein.  Op de andere domeinen wil de provincie, waar nodig, zorgen voor rolwagenliften, aangepaste zandrolstoelen enz.

De EDC-kaart, die vanaf nu recht geeft op een fikse korting, kan je gratis aanvragen bij één van de twee instellingen die een integratiebeleid voeren voor personen met een handicap; de federale overheidsdienst Sociale Zaken en het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. De Europese Commissie ondersteunt het initiatief dat nu al in Cyprus, Estland, Finland, Italië, Malta, Slovenië,  Roemenië en nu ook België wordt toegepast.

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Speciale promoties Check het hier