Nieuws uit de regio

13-04-2019 - Hallaar

‘Iedereen’ welkom in de provinciale domeinen

De provincie Antwerpen zet volop in voor toegankelijkheid, zowel financieel als alle mogelijke drempels. Alle groen- en recreatiedomeinen van de provincie aanvaarden vanaf nu de EDC (European Disability Card). In de betalende domeinen als de Nekker krijgen ze een fikse korting. In alle domeinen zoals de Averegten in Hallaar moet toegang voor rolstoelen mogelijk zijn. Voor de Averegten wordt zelfs een folder opgesteld zodat mensen met een autismespectrumstoornis een visueel stappenplan hebben dat hen gestructureerd door het domein loodst.

“Nu de lente volop is losgebarsten en het toeristisch seizoen alweer begint, willen we nog eens benadrukken dat zoveel mogelijk mensen moeten kunnen genieten van een kwalitatief hoogstaande  vrijetijdsbesteding in onze domeinen,” aldus Jan De Haes, gedeputeerde voor de recreatie- en groendomeinen. De bewoners van het vlakbij gelegen woonzorgcentrum Ten Kerselaere en andere rolwagengebruikers zijn alvast opgetogen over de toegankelijkheid van het Averegtendomein.  Op de andere domeinen wil de provincie, waar nodig, zorgen voor rolwagenliften, aangepaste zandrolstoelen enz.

De EDC-kaart, die vanaf nu recht geeft op een fikse korting, kan je gratis aanvragen bij één van de twee instellingen die een integratiebeleid voeren voor personen met een handicap; de federale overheidsdienst Sociale Zaken en het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. De Europese Commissie ondersteunt het initiatief dat nu al in Cyprus, Estland, Finland, Italië, Malta, Slovenië,  Roemenië en nu ook België wordt toegepast.

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier