Nieuws uit de regio

12-04-2019 - Heist-op-den-Berg

Zou er nu toch snel een fietspad komen op de N10?

CD&V nationaal koos Heist-op-den-Berg uit voor de voorstelling van hun mobiliteitsplan naar aanleiding van de komende verkiezingen. Als stunt maakten de kopstukken van de christen-democraten met o.a. voorzitter Wouter Beke, minister Koen Van den Heuvel, Servais Verherstraeten en verschillende lokale mandatarissen een fietstocht over de N10 van restaurant Iverans in Berlaar-Heikant naar De Kosmonaut in Heist-station.

De CD&V-ers konden aan de lijve ondervinden dat een fietstocht op de baan Lier-Aarschot op het grondgebied van Heist een bijzonder hachelijke onderneming is. Minister Koen Van den Heuvel erkent dat de doorlooptijd voor de aanleg van fietspaden te lang is. Daarom stelt hij voor om een FAST-team Fietspaden met uitgebreide bevoegdheden aan te stellen. Eén eindverantwoordelijke per provincie moet het aanspreekpunt worden voor de lokale besturen. Een verdriedubbeling (van 100 miljoen naar 300 miljoen)  van het budget moet er voor zorgen dat er 3500 kilometer nieuwe fietspaden worden aangelegd de komende jaren. Dat zal niet alleen de fietsveiligheid ten goede komen, maar zal ook een gedeeltelijke oplossing zijn voor de files. Volgens een studie zou 10 % minder auto’s de files met 40 % doen afnemen. 25 % minder auto’s op de straat zou het fileprobleem helemaal doen verdwijnen.  Als je weet dat de gemiddelde woon-werkafstand in Vlaanderen 19 km bedraagt en slechts 16 % van de mensen rijdt met de fiets naar het werk, dan is er nog veel progressiemarge.

Een probleem is dikwijls bij het begin of einde van een school wanneer de straat verandert in een chaotisch samenspel van auto’s, fietsers en voetgangers. Door de vicieuze cirkel brengen steeds meer ouders hun kinderen met de fiets naar school omwille van de verkeersdrukte en het gevaar.  Het inrichten van ‘schoolstraten’ biedt hier een oplossing en zorgt bovendien voor een betere luchtkwaliteit.  Andere maatregelen die CD&V voorstelt zijn o.a. conflictvrije kruispunten aanleggen met misschien fietsbruggen en/of -tunnels, asfalt te kiezen als voorkeur voor de ondergrond van het fietspad en versneld wegwerken van de ‘zwarte punten’.

Over wanneer de aanleg van een fietspad op de N10 zou komen, is er nog geen definitief uitsluitsel, ‘maar we doen ons best’.

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en verzekeringsmakelaar in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

Speciale promoties Check het hier