Nieuws uit de regio

11-04-2019 - Heist-op-den-Berg

Echte Heistenaars in het nieuwste deel van industriepark Heist

Bouwmaterialen Mattijs neemt tijdens het Paasweekend een gloednieuw gebouw langs de Knotwilgenweg 31,  in gebruik, vlak bij het Heistse containerpark. Het familiebedrijf verlaat zo na 87 jaar de Oude Mechelbaan in de stationsbuurt, waar het sinds 1932 thuis was en is klaar voor een nieuwe generatie.

“Het bedrijf werd in 1932 opgericht door de nonkel van mijn grootvader”, vertelt Lander(29) Mattijs die vandaag samen met zijn broer Wouter (33) en vader Dirk(59) het bedrijf runt. “De firma startte in de stationsbuurt waar ook tal van betonmaterialen geproduceerd werden, zoals welfsels, palen, regen en septische putten. Onze grootvader Arthur nam het bedrijf over in 1974.” In 1989 Arthurs kwam zoon Dirk aan het hoofd van het bedrijf te staan.  Hij opende, exact 30 jaar geleden, een nieuwe toonzaal aan de Oude Mechelbaan en bood niet alleen bouwmaterialen aan, maar ook vloer- en wandtegels.

De historische ligging, aan de spoorweg en de Oude Mechelbaan, voldoet niet meer aan de huidige noden. “De laatste jaren was het een ware uitdaging om onze eigen vrachtwagens en leveranciers te laden en te lossen en gelijktijdig ook klanten vlot verder te helpen op de beperkte ruimte die we beschikbaar hadden. Ook het vrachtverkeer in de drukke stationsbuurt was zeker niet ideaal”, vult Wouter aan.  De site aan de Oude Mechelbaan komt vrij. Voor de site en omliggende gronden zal een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) worden opgemaakt omwille van de achterhaalde bestemming. De gemeente wil het gebied als centrumgebied in de Heistse kleinstedelijke kern aanpakken, in nauw overleg met de huidige eigenaars en bewoners.

Met de verhuis is Mattijs klaar voor de toekomst. “We zijn vooral blij dat we als door en door Heists bedrijf, in eigen gemeente kunnen blijven. Hoewel we ook ver van huis leveren, zijn de mensen met wie we handelen meestal mensen uit de eigen regio”, zeggen Wouter en Lander. Het nieuwe bedrijfsterrein van Mattijs langs de Knotwilgenweg is met 16.000 m²dubbel zo groot als het oude. De bouw van bureaus, toonzaal en magazijn startte in het najaar van 2017. Logistiek zal het allemaal makkelijker lopen. “We zitten dichtbij de assen N10 en N15, in een specifieke KMO-zone. We hebben meer opslagruimte, en een grotere en nieuwe toonzaal.”

Met het vernieuwen van het wagenpark de afgelopen jaren en de verhuis naar de nieuwe, grotere locatie zijn de jonge ondernemers klaar om toekomstige uitdagingen aan te gaan. Zowel professionelen als particulieren zijn er welkom. Mattijs stelt acht personeelsleden te werk en belevert met vijf vrachtwagens. Zondag 2 juni houdt het bedrijf een open deur dag van 11 tot 17 uur.

www.mattijsbouw.be

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

Decomundo

Decomundo is de specialist in het realiseren van je interieur en het bemeubelen van je terras.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Speciale promoties Check het hier