Nieuws uit de regio

09-04-2019 - Grasheide

De lente gaat nu echt van start

Zondag 14 april is het centrum van de Putse deelgemeente Grasheide dé place-to-be voor iedereen die maar een beetje groene vingers heeft, die op zoek is naar leuke ideetjes voor de tuin  of gewoon wat inspiratie wil opdoen om zijn balkon of voortuintje een beetje op te fleuren. In de verkeersvrije Mr. Van der Borghtstraat vind je op de 24ste Plantenbeurs van Grasheide alles om de lente letterlijk in huis te halen

De Plantenbeurs van Grasheide is geen organisatie meer van het Davidsfonds maar van een jonge vzw die nog wel dezelfde principes hanteren: een gezellige familiale bedoening met vooral kleine zelfstandige kwekers en particuliere tuinliefhebbers. Geen mega-camions uit Nederland met 20 m lange standen maar leuke kraampjes met een grote verscheidenheid aan bloemen en planten, één kilometer gezellige drukte en creatieve tuinideeën Tussen de standhouders zowel de opa die samen met zijn kleinkinderen wat overschot van zijn plantgoed komt verkopen als de gepassioneerde tuinliefhebber die in zijn serre enkele nieuwe variëteiten heeft opgekweekt en die wil delen met het publiek. Misschien kan je er wel ideeën opdoen om die kaal gevreten buxus te vervangen,  want blijkbaar is niet alleen de ‘palm’ verdwenen. Ook de mezen en andere vogeltjes verdwijnen uit de tuin omdat ze de vele kleine rupsjes hebben opgegeten die vergiftigd waren door de insecticide om de buxusplanten te redden. Op het Davidsfondsterras in het midden van de markt wordt het ‘Sjampetterke’ getapt, een succesrijk artisanaal uit Haacht. Meer dan 100 standhouders heten u welkom in de Mr. Van der Borghtstraat van 9 tot 17 u. Parking voorzien in op enkele weiden in de straat of op de Haachtsebaan..

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Speciale promoties Check het hier