Nieuws uit de regio

05-04-2019 - Hallaar

Ga eens naar ‘de mét in Halder’

Ga eens naar ‘de mét in Halder’

De eerste donderdag van de maand is er in de namiddag op het pleintje aan de ingang van Woonzorg Ten Kerselaere aan de Boonmarkt een marktje, voor de rusthuisbewoners maar ook voor iedereen die wil langskomen. De leerlingen van het IMG, richting logistiek assistent, geven met hun kraampjes extra cachet aan de markt.

Het evenement werd enkele jaren geleden opgestart om de Kerselaere-bewoners nog eens naar de markt te laten gaan, zoals ze vroeger graag deden. Door slecht weer en andere tegenslagen, haakten verschillende marktkramers echter snel af. Toen dit verhaal bij het Instituut Mevrouw Govaerts ter ore kwam, wilden die maar al te graag daar verandering in brengen. Vier praktijkjuffen van de afdeling Logistiek assistent staken de koppen bij elkaar en na één vergadering werd het nieuwe markconcept uitgewerkt. Voor de leerlingen is het een mooie en leerrijke ervaring en de bewoners van Ten Kerselaere kunnen opnieuw ‘gaan métten’.  Wafels, cake, confituur en advocaat worden vers gemaakt tijdens de kookles. De juf ‘crea’ zorgt voor een mooie verpakking en in de les ‘snit en naad’ worden lavendelgeurzakjes genaaid. In verschillende kraampjes, naast de andere marktkramers, verkopen ze hun producten aan heel democratische prijzen.

“Het is niet de bedoel om de leerlingen op te leiden tot marktkramers”, aldus juf Tessa Van Herck, “We willen dat ze kennis maken met het leven in een Woonzorgcentrum, contact leggen met de bewoners en hen langs de kramen begeleiden. Wat een fijne sfeer om te leren omgaan met bejaarden”.

De volgende marktdagen zijn op donderdag 2 mei en donderdag 6 juni, telkens vanaf een uur of 2 in de namiddag.

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier