Nieuws uit de regio

05-04-2019 - Hallaar

Ga eens naar ‘de mét in Halder’

Ga eens naar ‘de mét in Halder’

De eerste donderdag van de maand is er in de namiddag op het pleintje aan de ingang van Woonzorg Ten Kerselaere aan de Boonmarkt een marktje, voor de rusthuisbewoners maar ook voor iedereen die wil langskomen. De leerlingen van het IMG, richting logistiek assistent, geven met hun kraampjes extra cachet aan de markt.

Het evenement werd enkele jaren geleden opgestart om de Kerselaere-bewoners nog eens naar de markt te laten gaan, zoals ze vroeger graag deden. Door slecht weer en andere tegenslagen, haakten verschillende marktkramers echter snel af. Toen dit verhaal bij het Instituut Mevrouw Govaerts ter ore kwam, wilden die maar al te graag daar verandering in brengen. Vier praktijkjuffen van de afdeling Logistiek assistent staken de koppen bij elkaar en na één vergadering werd het nieuwe markconcept uitgewerkt. Voor de leerlingen is het een mooie en leerrijke ervaring en de bewoners van Ten Kerselaere kunnen opnieuw ‘gaan métten’.  Wafels, cake, confituur en advocaat worden vers gemaakt tijdens de kookles. De juf ‘crea’ zorgt voor een mooie verpakking en in de les ‘snit en naad’ worden lavendelgeurzakjes genaaid. In verschillende kraampjes, naast de andere marktkramers, verkopen ze hun producten aan heel democratische prijzen.

“Het is niet de bedoel om de leerlingen op te leiden tot marktkramers”, aldus juf Tessa Van Herck, “We willen dat ze kennis maken met het leven in een Woonzorgcentrum, contact leggen met de bewoners en hen langs de kramen begeleiden. Wat een fijne sfeer om te leren omgaan met bejaarden”.

De volgende marktdagen zijn op donderdag 2 mei en donderdag 6 juni, telkens vanaf een uur of 2 in de namiddag.

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

Decomundo

Decomundo is de specialist in het realiseren van je interieur en het bemeubelen van je terras.

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Speciale promoties Check het hier