Nieuws uit de regio

04-04-2019 - Wiekevorst

Team Wikkeveust zet het op een lopen

Enkele sportieve Wiekevorstse enthousiastelingen hebben een recreatief loopgroepje opgericht en willen, samen met KWB, nog meer mensen aanzetten om uit hun luie zetel te komen. Vanaf maandag 8 april organiseren ze een start2run, een oefenprogramma voor mensen die (bijna) niet lopen, maar toch graag wat sportiever willen worden. Het doel moet zijn om op vrijdag 19 juli 5 km te lopen tijdens de ’10 km van Wiekevorst’ op de terreinen van de lokale voetbalploeg.

Jonas Bellekens, zelf leerkracht lichamelijke opvoeding, is redelijk competitief ingesteld, maar houdt evenzeer van een gezellige babbel onderweg tijdens het lopen. Eerst samen met buurman en triatleet Jelle Naets, maar later met een steeds groter wordende groep hebben ze nu op maandagavond een vast loopuurtje. Vertrek is telkens aan Klein Scherpenheuvel in de Kapellekensdreef voor een tripje van ongeveer 10 km aan een tempo van 10 km/u. Dankzij de mond-aan-mond-reclame en via Facebook en Instragram is de groep al uitgegroeid tot ongeveer 50 mannen én vrouwen, die nu ook al een tweede, iets trager lopend groepje hebben gevormd.

Wie ook graag een gezonde ontspanning wil, maar nog niet zo sportief is, wordt maandagavond 7 april verwacht aan de ingang van Klein Scherpenheuvel in de Kapellekensdreef te Wiekevorst (ruime parking voorzien). Voor de eerste kennismaking zijn sportieve kleding en sportschoenen nodig. “De eerste keer is het niet noodzakelijk, maar als je wil doorzetten is een goede loopschoen toch belangrijk om blessures te vermijden”, is het advies van Jonas die graag mensen meetrekt in het sportverhaal. ”Best ga je naar een gespecialiseerde zaak. Voor elke persoon is het verschillend hoe hij zijn voeten neerzet en daar kan je aangepaste schoenen voor kiezen. Voor de rest van je kledij kan je in Decathlon voor een heel schappelijk prijsje een uitstekende outfit vinden.”  Een goeie loopschoen kost toch 150 euro, volgens Jonas, maar de begeleiding van Team Wikkeveust gedurende 10 weken is volledig gratis.

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

De Hoofdzaak - Pruikeninstituut

De Hoofdzaak is echter meer dan alleen een kapsalon en onderscheidt zich misschien nog het meest met hun oplossingen voor kleine of grote haarproblemen. Haaruitval, dun haar, kale plekken of een volledig kaal hoofd als gevolg van een haarziekte, chemotherapie, … samen met u gaan we op zoek naar een passende oplossing want haarproblemen verschillen van persoon tot persoon.

lees meer

De Vier Bollekes

Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur. Zowel professionele sporters als recreanten vielen voor de functionaliteit en bewegingsvrijheid die Skinfit biedt. 

lees meer

Speciale promoties Check het hier