Nieuws uit de regio

04-04-2019 - Wiekevorst

Team Wikkeveust zet het op een lopen

Enkele sportieve Wiekevorstse enthousiastelingen hebben een recreatief loopgroepje opgericht en willen, samen met KWB, nog meer mensen aanzetten om uit hun luie zetel te komen. Vanaf maandag 8 april organiseren ze een start2run, een oefenprogramma voor mensen die (bijna) niet lopen, maar toch graag wat sportiever willen worden. Het doel moet zijn om op vrijdag 19 juli 5 km te lopen tijdens de ’10 km van Wiekevorst’ op de terreinen van de lokale voetbalploeg.

Jonas Bellekens, zelf leerkracht lichamelijke opvoeding, is redelijk competitief ingesteld, maar houdt evenzeer van een gezellige babbel onderweg tijdens het lopen. Eerst samen met buurman en triatleet Jelle Naets, maar later met een steeds groter wordende groep hebben ze nu op maandagavond een vast loopuurtje. Vertrek is telkens aan Klein Scherpenheuvel in de Kapellekensdreef voor een tripje van ongeveer 10 km aan een tempo van 10 km/u. Dankzij de mond-aan-mond-reclame en via Facebook en Instragram is de groep al uitgegroeid tot ongeveer 50 mannen én vrouwen, die nu ook al een tweede, iets trager lopend groepje hebben gevormd.

Wie ook graag een gezonde ontspanning wil, maar nog niet zo sportief is, wordt maandagavond 7 april verwacht aan de ingang van Klein Scherpenheuvel in de Kapellekensdreef te Wiekevorst (ruime parking voorzien). Voor de eerste kennismaking zijn sportieve kleding en sportschoenen nodig. “De eerste keer is het niet noodzakelijk, maar als je wil doorzetten is een goede loopschoen toch belangrijk om blessures te vermijden”, is het advies van Jonas die graag mensen meetrekt in het sportverhaal. ”Best ga je naar een gespecialiseerde zaak. Voor elke persoon is het verschillend hoe hij zijn voeten neerzet en daar kan je aangepaste schoenen voor kiezen. Voor de rest van je kledij kan je in Decathlon voor een heel schappelijk prijsje een uitstekende outfit vinden.”  Een goeie loopschoen kost toch 150 euro, volgens Jonas, maar de begeleiding van Team Wikkeveust gedurende 10 weken is volledig gratis.

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

Speciale promoties Check het hier