Nieuws uit de regio

30-03-2019 - Wiekevorst

Zeg niet zomaar ‘parochiezaal’ tegen ‘Den Doornboom’!

Een team vrijwilligers heeft de Wiekevorstse parochiezaal grondig onder handen genomen. Alles samen werd ongeveer 250.000 euro geïnvesteerd om het parochiecentrum te renoveren. De zaal in de schaduw van de kerktoren kreeg ook een naam en heet voortaan De Doornboom.

‘De Doornboom’ verwijst naar de vroegere bestemming van het Gildenhuis, dat een afspanning was waar reiziger en paard een plaats vonden om de nacht door te brengen. De woning op de hoek aan de kerk zou, samen met de pastorij, één van de oudste gebouwen van Wiekevorst zijn. Het werd ook grondig gerenoveerd met onder meer een dikke laag isolatie op de zolder. Daar kregen ook de 3 vergaderzalen een naam: de Ridder, de Jonkvrouwen en de Knapen.  In de grote zaal is het vooral de splinternieuwe, goed uitgeruste keuken die de aandacht trekt. Ze is voorzien van een industriële afwasmachine, een stoomoven, een koelcel, en heel wat andere technische snufjes. In de drankopslagplaats staat ook een grote koelcel, zodat drank nu kan voorgekoeld worden. Alles samen heeft de renovatie ongeveer 250.000 euro gekost. “Daar zijn we al een 10-tal jaar voor aan ’t sparen en de rest is gefinancierd door uitgifte van obligaties, onderschreven door Wiekevorstenaren en lokale verenigingen”, aldus de heren van het zaalcomité. Zij hopen die centen terug te verdienen door de verhuur van het complex. “De prijzen zijn nog steeds dezelfde als 5 jaar geleden, maar je krijgt er veel meer voor in de plaats”.  Om het brede publiek te laten kennis maken met wat Den Doornboom te bieden heeft, is er op zondag 14 april een open-deur-dag. Van 11 tot 16 uur kan je bij een glaasje en een versnapering komen kennis maken met de nieuwigheden in de gerenoveerde zaal.
 

Lingerie Ria

Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, kurkvloeren, vinyl, inbouwkasten, binnendeuren, trappen, plafonds, zonwering, ...

lees meer

DE BIE | creative communication

DE BIE | creative communication is uw partner in communicatie. Drukwerk, kranten, magazines, radio, televisie of online media, ... We mixen onze expertise en die van jou graag tot één bruisende communicatiecocktail!

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Speciale promoties Check het hier