Nieuws uit de regio

30-03-2019 - Wiekevorst

Zeg niet zomaar ‘parochiezaal’ tegen ‘Den Doornboom’!

Een team vrijwilligers heeft de Wiekevorstse parochiezaal grondig onder handen genomen. Alles samen werd ongeveer 250.000 euro geïnvesteerd om het parochiecentrum te renoveren. De zaal in de schaduw van de kerktoren kreeg ook een naam en heet voortaan De Doornboom.

‘De Doornboom’ verwijst naar de vroegere bestemming van het Gildenhuis, dat een afspanning was waar reiziger en paard een plaats vonden om de nacht door te brengen. De woning op de hoek aan de kerk zou, samen met de pastorij, één van de oudste gebouwen van Wiekevorst zijn. Het werd ook grondig gerenoveerd met onder meer een dikke laag isolatie op de zolder. Daar kregen ook de 3 vergaderzalen een naam: de Ridder, de Jonkvrouwen en de Knapen.  In de grote zaal is het vooral de splinternieuwe, goed uitgeruste keuken die de aandacht trekt. Ze is voorzien van een industriële afwasmachine, een stoomoven, een koelcel, en heel wat andere technische snufjes. In de drankopslagplaats staat ook een grote koelcel, zodat drank nu kan voorgekoeld worden. Alles samen heeft de renovatie ongeveer 250.000 euro gekost. “Daar zijn we al een 10-tal jaar voor aan ’t sparen en de rest is gefinancierd door uitgifte van obligaties, onderschreven door Wiekevorstenaren en lokale verenigingen”, aldus de heren van het zaalcomité. Zij hopen die centen terug te verdienen door de verhuur van het complex. “De prijzen zijn nog steeds dezelfde als 5 jaar geleden, maar je krijgt er veel meer voor in de plaats”.  Om het brede publiek te laten kennis maken met wat Den Doornboom te bieden heeft, is er op zondag 14 april een open-deur-dag. Van 11 tot 16 uur kan je bij een glaasje en een versnapering komen kennis maken met de nieuwigheden in de gerenoveerde zaal.
 

In de Ster Mode

Op zoek naar iets nieuws? Houd je ervan mooi gekleed te gaan? Casual of chique, maar altijd volgens de laatste trends? Bij In de Ster Mode ontdek je stijlvolle en gevarieerde collecties.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

De Cavalerie

In de loungy eet- en drankgelegenheid De Cavalerie kan je terecht voor een drankje, een snelle hap of uitgebreide maaltijd met zicht op het domein of de pistes van de manege. Op het terras is het leuk vertoeven in de zomer maar je geniet er ook van het eerste lentezonnetje of de nazomerzon.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Speciale promoties Check het hier