Nieuws uit de regio

17-03-2019 - Heist-op-den-Berg

Wodcacontrole aan drankencentrale

Op de Liersesteenweg aan drankencentrale De Kievit hield Politiezone Heist een grootschalige wodcacontrole in aanwezigheid van gouverneur Cathy Berckx, burgemeester Luc Vleugels en korpschef Luc Geens. Wodca is een initiatief van de provincie Antwerpen:  Weekend Ongevallen Door Controle Aanpakken.  24 jaar geleden, toen de wodcacontroles voor het eerst werden ingevoerd, waren er nog 36 weekenddoden. In 2018 vielen nog 8 verkeersdoden te betreuren in het weekend, waarvan 5 in de maanden november en december.

“Dat zijn er nog 8 teveel”, vertelt de Antwerpse gouverneur, “maar de cijfers geven toch aan dat controles en de verhoging van de pakkans resultaat opleveren. In de provincie Antwerpen worden in het weekend daarvoor niet minder dan 260 politiemensen ingezet, waaronder ook aspiranten van de politieschool ‘Campus Vesta’. Opvallend is dat vorig jaar in het arrondissement Mechelen geen enkele weekenddode te betreuren viel, en ook het aantal zwaargewonden sterk afnam. “Dat komt omdat in Mechelen veel en regelmatig gecontroleerd wordt”, aldus de gouverneur. In de provincie werden 46.424 ademtesten afgenomen waarvan 3.693 positief.

3,1 % van de bestuurders had in 2018 teveel op. “In Heist lag dat cijfer iets hoger,” weet Luc Vleugels, “maar dat komt omdat wij er voor opteren om zeer gericht controles te doen op strategische plaatsen. Politiezone Heist heeft vorig jaar gedurende ongeveer 100 uur alcoholcontroles uitgevoerd.” Vanaf volgende maand gaan de politiezones in de provincie ook  beschikken over ‘speekselcollectoren’ zodat bloedafnames voor correcte vaststelling van alcoholpercentages niet meer nodig zijn. Korpschef Luc Geens erkent dat de inzet van een tiental Heistse agenten gedurende een weekendnacht een redelijke kostprijs is, “maar de inzet van politie bij voetbalmatchen is dat ook. Dit is volgens mij veel belangrijker”.

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Mijn gezonde voeding

Diëtiste en voedingsdeskundige

lees meer

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Speciale promoties Check het hier