Nieuws uit de regio

13-03-2019 - Heist-op-den-Berg

Frans neemt een duik

Al 20 jaar lang maakt het fietspad op de Herentalsesteenweg aan twee kanten van de brug over de Grote Nete een duik om voertuigen gemakkelijker de Netedijk te laten oprijden. Voor fietsers, die de op- en afrit niet verwachten, is dat bijzonder gevaarlijk.  Bij monde van Frans Poortmans is er eindelijk iemand die dit heeft aangeklaagd bij het gemeentebestuur.

“Ik zat op het terras van café Lodijk een pintje te drinken, als ik gekletter hoorde op straat”, begint Frans zijn verhaal. “Een pizzabezorger, die waarschijnlijk de bult in het fietspad niet kende, was tegen de bruglening gevlogen en lag op de straat. Later hoorde ik dat ook verschillende wielertoeristen, die hier met een flinke vaart langskomen, al kennis gemaakt hebben met het wegdek van de brug.  Ik weet dat men bezig is om subisdies aan te vragen voor riolering, zodat het hele fietspad kan gerenoveerd worden, maar daar kan toch niet op gewacht worden om deze gevaarlijke situatie te herstellen.”  Schepen Katleen Vanthygem liet de technische dienst de zaak onderzoeken en erkent dat er dringend maatregelen moeten genomen worden. Het fietspad zal ter plaatse worden aangepast, ook aan de volgende woning, waar bult enigszins minder gevaarlijk is.

de Verwant

Lekker en sfeervol

lees meer

Cosmedics

Huid, laser en licht expertisecentrum.  Unieke samenwerking met Prohairclinic voor al je vragen over huid, lichaam en haar.

lees meer

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en verzekeringsmakelaar in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

DE BIE | creative communication

DE BIE | creative communication is uw partner in communicatie. Drukwerk, kranten, magazines, radio, televisie of online media, ... We mixen onze expertise en die van jou graag tot één bruisende communicatiecocktail!

lees meer

Speciale promoties Check het hier