Nieuws uit de regio

12-03-2019 - Heist-op-den-Berg

De Heistse academie in de put

De nieuwe Heistse academie begint stilaan vorm te krijgen, tenminste hetgeen onder de grond zit. Aan de Oude Godstraat is een put van 13 meter diep gegraven waaruit meer dan 7000 m³ meter aarde werd gehaald. Enkele honderden vrachtwagenritten hebben de overtollige aarde weggevoerd.

In de ondergrond werd nog heel wat gevonden, zoals een oude waterput, wat maakte dat het volume weggevoerde aarde groter was dan initieel uitgerekend.  De beschoeiingswerken (het vrijwaren van de zijkanten van de put) duurden 14 dagen langer dan verwacht. Deze achterstand zal men proberen in te halen door in de kelderverdieping -2 te werken met vooraf gebouwde prefabelementen. Alleen voor de plaatsing van de waterdichtingsfolie moet men nog uitkijken, want dat kan alleen bij goed weer. Schepen van onderwijs Eddy Gorris en academiedirecteur Martine Vermeylen hebben er nog steeds goede hoop op dat einde januari, over 10 maanden, de nieuwe academie zal klaar zijn. De aannemer zet daarvoor onder meer een Portugese onderaanneming in en verwacht dat op sommige momenten ook op zaterdag zal gewerkt worden.

 

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

Speciale promoties Check het hier