Nieuws uit de regio

10-03-2019 - Booischot - Pijpelheide

Komt er nu toch een nieuwe school op Pijpelheide?

Reeds in 2013 werd de uitbreiding van de school van Pijpelheide met een extra verdieping goedgekeurd. De kosten werden geschat op 1.183.000 euro. Een aannemer wou het wel doen voor 737.000 maar zijn werk trok op niet veel. In zoverre zelfs dat door het ingesijpelde water het hele gebouw moet vervangen worden. Vanaf de tweede week van april begint eindelijk de nieuwbouw.

Door het nieuwe woonwijken die de laatste jaren bijgekomen zijn in Pijpelheide is er al enige jaren nood aan een nieuwe school in de Heistse deelgemeente.  In de 2de helft van 2016 bleek dat een tweede verdieping boven op het bestaande gebouw geen goed idee was. In januari van 2017 deed Jan Baestaens (ETA) het voorstel om alles af te breken en vanop de grond opnieuw te beginnen. Na een juridische procedure met de architect, de stabiliteitsingenieur en de aannemer stelde eind 2017 het schepencollege het architectenbureau ‘Morgen Architectuur’ aan om een voorontwerp te maken voor een nieuwe gemeentelijke basisschool. Het gaat om de realisatie van een nieuwbouw voor de lagere school met zes klaslokalen, een refter, een leraarslokaal, de nodige berging en een secretariaat. De huidige voorbouw van de school zal volledig gesloopt worden vanaf maandag 8 april. Het nieuwe gebouw komt in de plaats. Het achterste deel van de school, waar de kleuterklassen en de sporthal gevestigd zijn, blijft wel bestaan. De bouw van dit project zal een jaar in beslag nemen, zodat hopelijk in september 2020 er eindelijk een nieuwe school zal staan. De kosten worden geraamd op 2.157.492,66 euro incl. btw, hierin zijn ook de afbraakwerken en de aanpassingen aan de omgeving inbegrepen.

New Van Heukelom

Bij New Van Heukelom aan de Liersesteenweg vind je allerlei kantoor- en schoolmateriaal, van paperclips en nietjesmachines over balpennen tot mappen in alle maten, maar ook computers, tablets, printers en toebehoren.

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Paul De Preter

Keiharde kwaliteit is de specialiteit van Paul De Preter. In hem vindt u de ideale partner voor al uw realisaties met vloeren, wandtegels, badkamerrenovaties, natuursteen, enz...    

lees meer

Speciale promoties Check het hier