Nieuws uit de regio

05-03-2019 - Tremelo

Cadeautje voor Pater Damiaanstraten en -pleinen

Dit jaar wordt de 10de verjaardag van de heiligverklaring van de grootste Belg Pater Damiaan gevierd. Daarom heeft het Damiaanmuseum een cadeautje in petto voor de bewoners van meer dan 40 Pater Damiaanstraten, -pleinen en instellingen in ons land. Zij krijgen binnenkort het stripverhaal 'Getekend Damiaan' in de bus.

In ons land zijn talrijke straten en pleinen naar Pater Damiaan genoemd. Om zijn feestelijke verjaardag te vieren stuurt het Damiaanmuseum een cadeautje naar een bewoner van iedere straat, plein, school, ... die naar Damiaan vermoemd is. Met het stripverhaal 'Getekend Damiaan' spreken we de bewoners op een leuke manier aan over de naam die hun straatnaambordje of instelling siert. We informeren hen over wie die man was en over het feit dat we dit jaar iets speciaal plannen om die uitzonderlijke man te erten. We vragen hen ook om zich te engageren deze boodschap en het stripverhaal te delen met andere buren. Zo wandelt het verhaal van Damiaan straks huis per huis door elke Pater Damiaanstraat of -plein in heel het land en maken we van de bewoners trotse ambassadeurs van de Damiaanbeweging.

Damiaan 10 jaar Heilig
Op 11 oktober 2019 vieren we de 10de verjaardag van de heiligverklaring van Pater Damiaan en dat laat het Damiaanmuseum niet onopgemerkt voorbij gaan. Ze plannen een nieuw Damiaanjaar onder de noemer 'Damiaan inspireert' met tal van activiteiten in Tremelo en Leuven.

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Gunter Bosmans

Kasseien - Kleiklinkers - Natuursteen - Recuperatiesteen … Gelegd of voor de doe-het-zelver

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier