Nieuws uit de regio

02-03-2019 - Heist-op-den-Berg

Hoe krijg je kinderen naar de bibliotheek?

In de Heistse bibliotheek werd de jeugdboekenmaand feestelijk ingezet met leuke activiteiten voor kinderen en hun ouders. Blikvanger waren de kapster van het kapsalon ‘Kip van Troje’ die jong en oud voorzagen van een leuk, origineel of hip kapsel.

Een andere publiekstrekker was performer Jelle Van Rossem die als ‘Koning van papier’ een hele zaterdag lang  zijn toehoorders kon boeien met allerlei uitzinnige verhalen. Thema van de jeugdboekenmaand is ‘vriendschap’. Nationaal zijn auteur Bart Moeyaert en actrice en presentatrice Tatyana Beloy dit jaar peter en meter van het evenement dat het lezen moet  bevorderen bij de jeugd. De Heistse bibliotheek lanceert een nieuwe getrouwheidsactie: “Word vriend van de bib’, waarbij kinderen stempels krijgen als ze een boek ontlenen of deelnemen aan een activiteit van de bibliotheek. Daarmee kunnen dan weer kleine cadeautjes verdiend worden.
De jeugdafdeling heeft ook enkele schrijvers van kinderverhalen uitgenodigd die deze maand een lezing komen geven, telkens voor kinderen van het tweede leerjaar. Meer dan 200 Heistse kinderen maken zo op een speelse manier kennis met jeugdauteurs die hun verhaal brengen op niveau van hun lezertjes: zo maakt Mattias De Leeuw tekeningen op muziek en brengt schrijfster Mieke Van Hoof haar accordeon mee. Andere auteurs die op bezoek komen zijn Raf Missorten en Kim Crabbeels.

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

In de Ster Mode

Op zoek naar iets nieuws? Houd je ervan mooi gekleed te gaan? Casual of chique, maar altijd volgens de laatste trends? Bij In de Ster Mode ontdek je stijlvolle en gevarieerde collecties.

lees meer

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Speciale promoties Check het hier