Nieuws uit de regio

07-02-2019 - Heist-op-den-Berg

Spektakel op het kerkhof van Heist-statie

Onder het toeziend oog van David Geerts werd met een kraan van 400 ton vanop de Colruytparking aan de Mechelsesteenweg een 7,5 ton zware metalen luifel over de huizen getild tot op het kerkhof van Heist-station in de Biekorfstraat.

De betrokken kraan moest daarvoor haar volledige reikwijdte gebruiken van 56 meter. Hoe verder de kraan reikte, hoe minder gewicht ze mag dragen. Een delicate operatie voor een kraan die 1500 euro per uur aan huur kost. Drie zware vrachtwagens waren nodig, alleen al op de tegengewichten van de kraan ter plaatse te brengen. Op het einde wees de computer van de kraan op een maximum toegelaten last van 9,1 ton, zodat de hefoperatie toch kantje boord werd. Uiteindelijk kwam het stalen gevaarte van 8 m bij 4,5 m vrij snel goed op zijn plaats.  Samen met de luifel die dezelfde dag op het kerkhof van Zonderschot werd geplaatst, kost het de gemeentekas 240.000 euro.

“Het was een van mijn eerste toegevoegde punten toen ik in de gemeenteraad kwam, nog ten tijde van mevrouw Verbist”, vertelt David Geerts. “Toen vond men dat helemaal niet belangrijk.” Enkele jaren later is toenmalig schepen Eric Verbist toch begonnen met het installeren van neutrale afscheidsruimtes op elk begraafplaats in de gemeente. De laatsten die nu nog aan bod moeten komen zijn de kerkhoven van Hallaar en Grootlo.

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Speciale promoties Check het hier