Nieuws uit de regio

07-02-2019 - Heist-op-den-Berg

Spektakel op het kerkhof van Heist-statie

Onder het toeziend oog van David Geerts werd met een kraan van 400 ton vanop de Colruytparking aan de Mechelsesteenweg een 7,5 ton zware metalen luifel over de huizen getild tot op het kerkhof van Heist-station in de Biekorfstraat.

De betrokken kraan moest daarvoor haar volledige reikwijdte gebruiken van 56 meter. Hoe verder de kraan reikte, hoe minder gewicht ze mag dragen. Een delicate operatie voor een kraan die 1500 euro per uur aan huur kost. Drie zware vrachtwagens waren nodig, alleen al op de tegengewichten van de kraan ter plaatse te brengen. Op het einde wees de computer van de kraan op een maximum toegelaten last van 9,1 ton, zodat de hefoperatie toch kantje boord werd. Uiteindelijk kwam het stalen gevaarte van 8 m bij 4,5 m vrij snel goed op zijn plaats.  Samen met de luifel die dezelfde dag op het kerkhof van Zonderschot werd geplaatst, kost het de gemeentekas 240.000 euro.

“Het was een van mijn eerste toegevoegde punten toen ik in de gemeenteraad kwam, nog ten tijde van mevrouw Verbist”, vertelt David Geerts. “Toen vond men dat helemaal niet belangrijk.” Enkele jaren later is toenmalig schepen Eric Verbist toch begonnen met het installeren van neutrale afscheidsruimtes op elk begraafplaats in de gemeente. De laatsten die nu nog aan bod moeten komen zijn de kerkhoven van Hallaar en Grootlo.

Hair & Beauty Factory

Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging Ruime keuze aan professionele producten van topmerken. Voor zowel particulieren als professionelen

lees meer

Twice As Nice

Bij Twice as Nice vind je leuke juwelen aan leuke prijzen. De collectie wordt voornamelijk gekenmerkt door juwelen in zilver en staal en er is zelfs een collectie speciaal voor mannen.

lees meer

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Lingerie Ria

Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Speciale promoties Check het hier