Nieuws uit de regio

07-02-2019 - Heist-op-den-Berg

Spektakel op het kerkhof van Heist-statie

Onder het toeziend oog van David Geerts werd met een kraan van 400 ton vanop de Colruytparking aan de Mechelsesteenweg een 7,5 ton zware metalen luifel over de huizen getild tot op het kerkhof van Heist-station in de Biekorfstraat.

De betrokken kraan moest daarvoor haar volledige reikwijdte gebruiken van 56 meter. Hoe verder de kraan reikte, hoe minder gewicht ze mag dragen. Een delicate operatie voor een kraan die 1500 euro per uur aan huur kost. Drie zware vrachtwagens waren nodig, alleen al op de tegengewichten van de kraan ter plaatse te brengen. Op het einde wees de computer van de kraan op een maximum toegelaten last van 9,1 ton, zodat de hefoperatie toch kantje boord werd. Uiteindelijk kwam het stalen gevaarte van 8 m bij 4,5 m vrij snel goed op zijn plaats.  Samen met de luifel die dezelfde dag op het kerkhof van Zonderschot werd geplaatst, kost het de gemeentekas 240.000 euro.

“Het was een van mijn eerste toegevoegde punten toen ik in de gemeenteraad kwam, nog ten tijde van mevrouw Verbist”, vertelt David Geerts. “Toen vond men dat helemaal niet belangrijk.” Enkele jaren later is toenmalig schepen Eric Verbist toch begonnen met het installeren van neutrale afscheidsruimtes op elk begraafplaats in de gemeente. De laatsten die nu nog aan bod moeten komen zijn de kerkhoven van Hallaar en Grootlo.

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier