Nieuws uit de regio

29-01-2019 - Heist-op-den-Berg

Wees lief voor je poes en je hond

De nieuwe Heistse schepen voor dierenwelzijn Katleen Van Tyghem heeft in de gemeente een meldpunt ‘dierenwelzijn’ opgestart. Als je getuige bent van een dier dat verwaarloosd of mishandeld wordt, kan je dat signaleren via www.heist-op-den-berg.be/meldpunt. Daar vind je een melding omtrent ‘dierenwelzijn’.

“Het gebeurt helaas nog altijd dat huisdieren niet naar behoren behandeld worden,” vertelt Van Tyghem. “Het is natuurlijk schattig en lief, zo’n klein hondje, maar besef waar je aan begint. Het is niet alleen de prijs van de aankoop, maar ook het eten, de dierenarts enzovoort, zodat het voor sommige mensen een overlast wordt”.  Ze haalt ook het voorbeeld aan van enkele jaren geleden waar in Schriek een vele geitjes en kippen in een stal op een hoop zaten. “Bij de politie is er iemand met een bijzondere opleiding wat dieren betreft, die de problemen verder zal afhandelen”.

Bij deze gelegenheid brengt de schepen van dierenwelzijn nog twee andere dierenitems in de aandacht:
- Sedert enkele maanden kan je op het onthaal van het gemeentehuis, aan het loket van Leefomgeving aan de Leopoldlei 40 en op De Bus gratis huisdierstickers krijgen. Die breng je zichtbaar aan op de voordeur om, bij eventuele calamiteiten, de hulpdiensten er op te wijzen hoeveel huisdieren in de woning aanwezig zijn.
- Eigenaars van katten moeten tegen 1 januari 2020 hun dieren laten steriliseren of castreren. Om ongewenste nestjes met kittens in het voorjaar te voorkomen is dit de meest humane oplossing.

In de toekomst wil Katleen Van Tyghem misschien nog een actie ondernemen tegen zwerfkatten en wilde katten. “Wilde katten kan je niet in huis nemen en zorgen in de natuur voor opruiming, maar er zijn er te veel”.  In Heist werden de afgelopen tien jaar 882 zwerfkatten gevangen en gesteriliseerd. Bij Leefomgeving in de Leopoldlei kan je een kattenval ontlenen om ze te vangen en binnen te brengen bij het asiel in Mechelen.
leefomgeving@heist-op-den-berg.be 015 23 74 00

In de Ster Mode

Op zoek naar iets nieuws? Houd je ervan mooi gekleed te gaan? Casual of chique, maar altijd volgens de laatste trends? Bij In de Ster Mode ontdek je stijlvolle en gevarieerde collecties.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

Speciale promoties Check het hier