Nieuws uit de regio

29-01-2019 - Grootlo (Schriek)

Op Kruistocht door de Raambeekvallei

‘Den Toer van Heist’ is een wandelcriterium dat steeds meer deelnemers lokt, de laatste tijd meestal meer dan 1000 wandelaars per zondag. Op 10 februari is het de beurt aan Grootlo waar Patrick Schoovaerts en zijn KWB-kompanen de Kruistocht hebben uitgetekend in de Raambeekvallei met afstanden van 4 tot 20 km.

De Kruistocht neemt u mee door de vele trage wegen, verdeeld over 2 provincies, Antwerpen en Vlaams-Brabant (Tremelo/Baal). In dit district waar vooral de tuinbouw hoogtij viert,  liggen nog vele open landschappen waar het een streling voor het oog is om in te vertoeven. De Raambeekvallei is een natuurlijke biotoop die ze te danken heeft aan de natte omgeving waar bouwen minder aantrekkelijk is, en hierdoor de natuur gespaard is gebleven van verdichting. Het is een waterloop die ontspringt in Begijnendijk en vloeit door Baal, Tremelo, Grootlo, Schriek, Keerbergen, Rijmenam, Bonheiden en Muizen alvorens in Mechelen uit te monden in de Dijle. Onderweg krijgt de beek verschillende namen, zoals Grote Beek, Meerloop, Raambeek, Zwartwaterbeek en Boeimeer. Pas in Mechelen krijgt ze de naam Vrouwvliet. In totaal is de loop zo'n 28 kilometer lang.

Vertrek en aankomst zijn in zaal Magneet aan de Kapelstraat waar nog een versterkende snack kan gebruikt worden. De 4 km is geschikt voor rolwagens, 6 en 9 km zijn grotendeel verhard, maar de afstanden 12, 15 en 20 km zijn echte wandelschoenen wel aan te bevelen. Info bij Patrick Schoovaerts Ps16@telenet.be of 0499 72 06 40

Clem Vercammen

Clem Vercammen is een gevestigde waarde en vertrouwde naam in de juwelen- en uurwerkenwereld! Je vindt er een enorm aanbod juwelen en horloges en kan deze er ook laten repareren in het eigen atelier.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

IG Beauty

Ben je op zoek naar een verzorging met zichtbaar resultaat en met producten van de hoogste kwaliteit? Dan kan je terecht bij IG Beauty! In de winkel vind je ook alle producten om thuis te gebruiken en leuke geschenken.

lees meer

Marjel boetiek

Bij Marjel Boetiek in Westmeerbeek vind je elk seizoen opnieuw de meest stijlvolle dameskleding! Je kan er terecht voor de laatste nieuwe trends waarmee je zal stralen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier