Nieuws uit de regio

29-01-2019 - Grootlo (Schriek)

Op Kruistocht door de Raambeekvallei

‘Den Toer van Heist’ is een wandelcriterium dat steeds meer deelnemers lokt, de laatste tijd meestal meer dan 1000 wandelaars per zondag. Op 10 februari is het de beurt aan Grootlo waar Patrick Schoovaerts en zijn KWB-kompanen de Kruistocht hebben uitgetekend in de Raambeekvallei met afstanden van 4 tot 20 km.

De Kruistocht neemt u mee door de vele trage wegen, verdeeld over 2 provincies, Antwerpen en Vlaams-Brabant (Tremelo/Baal). In dit district waar vooral de tuinbouw hoogtij viert,  liggen nog vele open landschappen waar het een streling voor het oog is om in te vertoeven. De Raambeekvallei is een natuurlijke biotoop die ze te danken heeft aan de natte omgeving waar bouwen minder aantrekkelijk is, en hierdoor de natuur gespaard is gebleven van verdichting. Het is een waterloop die ontspringt in Begijnendijk en vloeit door Baal, Tremelo, Grootlo, Schriek, Keerbergen, Rijmenam, Bonheiden en Muizen alvorens in Mechelen uit te monden in de Dijle. Onderweg krijgt de beek verschillende namen, zoals Grote Beek, Meerloop, Raambeek, Zwartwaterbeek en Boeimeer. Pas in Mechelen krijgt ze de naam Vrouwvliet. In totaal is de loop zo'n 28 kilometer lang.

Vertrek en aankomst zijn in zaal Magneet aan de Kapelstraat waar nog een versterkende snack kan gebruikt worden. De 4 km is geschikt voor rolwagens, 6 en 9 km zijn grotendeel verhard, maar de afstanden 12, 15 en 20 km zijn echte wandelschoenen wel aan te bevelen. Info bij Patrick Schoovaerts Ps16@telenet.be of 0499 72 06 40

Guy Mariën

Guy Mariën is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken.

lees meer

Lingerie Ria

Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Speciale promoties Check het hier