Nieuws uit de regio

20-01-2019 - Itegem

"Misschien over 6 jaar burgemeester..."

De lijsten voor de Vlaamse en federale verkiezingen worden nu samengesteld, maar David Geerts zal er niet meer bij zijn. “Na 15 jaar volksvertegenwoordiger wil ik mij niet vastklampen aan de macht”, aldus de Itegemse socialist.
“Nationale politici zijn meer bezig met twitteren dan met het beleid, en dat is niks voor mij”, aldus Geerts die in 2004 in de Kamer kwam als 3de opvolger na een stoelendans bij de socialisten aan de top. Hij specialiseerde zich vooral in defensie en overheidsbedrijven, technische dossiers die minder door de media worden opgepikt. Eén van de belangrijkste verwezenlijkingen in Brussel vindt hij de 109 aanbevelingen voor de veiligheid op het spoor die hij als commissievoorzitter heeft opgesteld. “Spijtig dat daarvoor eerst een treinramp met 17 doden moest gebeuren”.  In 2004 diende hij ook een wetsvoorstel in voor een ander fiscaal en sociaal statuur van topsporters. “Het kan toch niet dat dikbetaalde profvoetballers minder sociale zekerheid betalen dan een hardwerkende arbeider. Dat was toen echter vloeken in de kerk want vele politici zaten elke zondag wel ergens in één of andere voetbaltribune of -loge en mijn voorstel werd niet aangenomen. Nu ligt het blijkbaar terug op tafel“.

Over de geruchten dat hem bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen het burgemeestersambt werd aangeboden: “Er wordt zoveel verteld. Ik ben nu graag schepen van openbare werken. We hebben als enige beleidspartij onze zetels kunnen behouden, maar ik had er graag toch eentje meer gehad. Wie weet doe ik over 6 jaar wel een gooi naar de burgemeesterssjerp. Politiek op lokaal vlak is veel tastbaarder, een wereld van verschil met het werk in Brussel”.
Geerts studeerde 'politieke wetenschappen' en een extra master 'publiek management'. Daarmee gaat hij nog op zoek naar een nieuwe job, maar nu beleeft hij veel plezier aan zijn baan als schepen van openbare werken infrastructuur, vrijwilligers en verenigingen, waterbeleid, wonen en jeugd  en in zijn café Den Hosp op het ‘gouden kruispunt’.

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

Speciale promoties Check het hier