Nieuws uit de regio

18-01-2019 - Wiekevorst

Al zes keer de signalisatie omvergereden

In Wiekevorst is de derde fase van de herinrichting van het dorpscentrum aangevat. Voor het vrachtverkeer betekent dat, omwille van ook werken in Hulshout-centrum,  de omleiding van meer dan 10 km behouden blijft. Ook voor het plaatselijk verkeer zal het nog even op de tanden bijten zijn.

De nieuwe fase is de aanleg van de riolering in de Louis Van Bauwelstraat van Wiekevorst-Dorp tot aan het kruispunt met de Wittegracht. Er komt een mooie asfaltlaag en langs beide zijden een fietspad, ook al in zachtlopend asfalt.  In de loop van de maand mei wordt dan de 4de fase aangepakt: van de Witte Gracht richting Heist tot het begin van de bebouwde kom. Het laatste werk is de hertekening van de bocht naar Herenthout, aan de andere kant van het dorp. Voor het einde van het jaar moet Wiekevorst-centrum helemaal heraangelegd zijn. De nieuwe schepen van openbare werken David Geerts erkent dat het voor het plaatselijk verkeer tijdelijk niet zo gemakkelijk zal zijn. Om alles in goede banen te leiden werden heel wat flankerende maatregelen genomen.  Om vanuit de richting  Westerlo het centrum van Wiekevorst te bereiken werd in de Leemstraat en de Zuidstraat een éénrichtingsverkeer ingesteld en zullen er na het weekend nog bijkomende borden worden voorzien om de automobilisten tot een aangepaste snelheid aan te manen. Vanuit Herentals werd door het Herentalse stadsbestuur een ‘tractorsluis’ geplaatst in de Godinstraat: een hoge betonnen middenberm waar landbouwvoertuigen wel over kunnen, maar personenwagens niet.  De aanpalende signalisatie, die moet vermijden dat auto’s de tractorsluis toch passeren, moest al zes keer door de gemeentelijke technische dienst hersteld worden.

Alles samen kost de herinrichting van Wiekevorst-centrum 5 miljoen euro, waarvan de gemeente Heist zelf 2,8 miljoen moet ophoesten.

Mijn gezonde voeding

Diëtiste en voedingsdeskundige

lees meer

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

Speciale promoties Check het hier