Nieuws uit de regio

11-01-2019 - Heist-Goor

Mag Louis nu ook naar ’t stadhuis in Brussel?

Heist-op-den-Berg heeft er een nieuwe wereldkampioen bij. De merel van Louis Likens uit Heist-Goor werd in het Nederlandse Zwolle verkozen tot mooiste merel van de wereld.

‘Onze zwette’ was eerder ook al provinciaal en nationaal kampioen, dus duidelijk een ‘schoon vogeltje’.  Enkele jaren geleden behaalde zijn vader al zilver op het wereldkampioenschap dat toen in Hasselt werd gehouden. Een goede tentoonstellingsvogel wordt met de hand groot gebracht: “Verschillende keren per dag met een stokje een papje van kiekenmeel geven,” is het advies van Louis die ooit zelfs een kraai groot bracht met een koffielepeltje. “Een merel is een klein smeerlapke, daarom moeten de poten elke week gewassen worden. En voor de tentoonstelling natuurlijk de pluimpjes mooi strijken met een nat sponske”. 
Het is voor de Gorenaar al de 7de wk-medaille in zijn lange carrière als vogelliefhebber, een hobby die hij van zijn vader heeft geërfd.  Rijk zal hij er nochtans niet van worden: “Ik zou die vogel kunnen verkopen, maar ik zie liever mijn vogel dan geld. Als ik per week niet te veel moet bijleggen, ben ik content”.

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier