Nieuws uit de regio

09-01-2019 - Putte

Peter Gysbrechts 2 maanden geschorst als raadslid

Na een klacht van CD&V/Groen in Putte bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen stelt deze dat het bezwaar ontvankelijk en deels gegrond is, maar dat de verkiezingen geldig zijn.  De Lijst Burgemeester krijgt wel de minimumboete van 2500 euro en Peter Gysbrechts wordt 2 maanden geschorst als raadslid.

Een  deel van de feiten die door de christen-democraten en hun coalitiepartner Groen worden aangehaald, zijn niet weerhouden.   De Raad vermeldt wel een gebrek aan transparantie voor sommige uitgaven en heeft het over één brief, gericht aan alle Puttenaren die niet correct is opgenomen in het overzicht van de verkiezingsuitgaven.

CD&V/Groen vinden dat de Raad een zware sanctie uitspreekt t.a.v. burgemeester Gysbrechts en suggereren "dat de Lijst Burgemeester en hun coalitiepartner hier hun conclusies uit trekken en een nieuwe, rechtsgeldige kandidaat voordragen,  bij voorkeur iemand die zich houdt aan de heersende regels en wetten”.

In en reactie stelt Peter Gysbrechts dat “het vooral jammer is dat CD&V opnieuw dreigde de gemeente in chaos en ontwetendheid te storten door met veel poeha een reeks bezwaren in te dienen die weerlegd zijn. De gemeente heeft nood aan politici die willen vooruit kijken, die aan beleid willen doen in plaats van afbraakpolitiek”.  Met de volgens hem ‘administratieve  vergissing’ is hij het niet eens, maar hij zal niet naar de Raad van State stappen.  “Wat ons betreft is dit verhaal daarmee afgesloten en zullen wij waarschijnlijk niet in beroep gaan tegen deze uitslag”.

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

New Van Heukelom

Bij New Van Heukelom aan de Liersesteenweg vind je allerlei kantoor- en schoolmateriaal, van paperclips en nietjesmachines over balpennen tot mappen in alle maten, maar ook computers, tablets, printers en toebehoren.

lees meer

Heytens

Op zoek naar het geknipte deco-idee? Welke stijl u ook verkiest, bij Heytens vindt u inspiratie bij de vleet. Kiezen uit het ruime aanbod stoffen en materialen, opmeten en laten plaatsen. Op naar een nieuw interieur?

lees meer

Speciale promoties Check het hier