Nieuws uit de regio

09-01-2019 - Putte

Peter Gysbrechts 2 maanden geschorst als raadslid

Na een klacht van CD&V/Groen in Putte bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen stelt deze dat het bezwaar ontvankelijk en deels gegrond is, maar dat de verkiezingen geldig zijn.  De Lijst Burgemeester krijgt wel de minimumboete van 2500 euro en Peter Gysbrechts wordt 2 maanden geschorst als raadslid.

Een  deel van de feiten die door de christen-democraten en hun coalitiepartner Groen worden aangehaald, zijn niet weerhouden.   De Raad vermeldt wel een gebrek aan transparantie voor sommige uitgaven en heeft het over één brief, gericht aan alle Puttenaren die niet correct is opgenomen in het overzicht van de verkiezingsuitgaven.

CD&V/Groen vinden dat de Raad een zware sanctie uitspreekt t.a.v. burgemeester Gysbrechts en suggereren "dat de Lijst Burgemeester en hun coalitiepartner hier hun conclusies uit trekken en een nieuwe, rechtsgeldige kandidaat voordragen,  bij voorkeur iemand die zich houdt aan de heersende regels en wetten”.

In en reactie stelt Peter Gysbrechts dat “het vooral jammer is dat CD&V opnieuw dreigde de gemeente in chaos en ontwetendheid te storten door met veel poeha een reeks bezwaren in te dienen die weerlegd zijn. De gemeente heeft nood aan politici die willen vooruit kijken, die aan beleid willen doen in plaats van afbraakpolitiek”.  Met de volgens hem ‘administratieve  vergissing’ is hij het niet eens, maar hij zal niet naar de Raad van State stappen.  “Wat ons betreft is dit verhaal daarmee afgesloten en zullen wij waarschijnlijk niet in beroep gaan tegen deze uitslag”.

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Speciale promoties Check het hier