Nieuws uit de regio

09-01-2019 - Putte

Peter Gysbrechts 2 maanden geschorst als raadslid

Na een klacht van CD&V/Groen in Putte bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen stelt deze dat het bezwaar ontvankelijk en deels gegrond is, maar dat de verkiezingen geldig zijn.  De Lijst Burgemeester krijgt wel de minimumboete van 2500 euro en Peter Gysbrechts wordt 2 maanden geschorst als raadslid.

Een  deel van de feiten die door de christen-democraten en hun coalitiepartner Groen worden aangehaald, zijn niet weerhouden.   De Raad vermeldt wel een gebrek aan transparantie voor sommige uitgaven en heeft het over één brief, gericht aan alle Puttenaren die niet correct is opgenomen in het overzicht van de verkiezingsuitgaven.

CD&V/Groen vinden dat de Raad een zware sanctie uitspreekt t.a.v. burgemeester Gysbrechts en suggereren "dat de Lijst Burgemeester en hun coalitiepartner hier hun conclusies uit trekken en een nieuwe, rechtsgeldige kandidaat voordragen,  bij voorkeur iemand die zich houdt aan de heersende regels en wetten”.

In en reactie stelt Peter Gysbrechts dat “het vooral jammer is dat CD&V opnieuw dreigde de gemeente in chaos en ontwetendheid te storten door met veel poeha een reeks bezwaren in te dienen die weerlegd zijn. De gemeente heeft nood aan politici die willen vooruit kijken, die aan beleid willen doen in plaats van afbraakpolitiek”.  Met de volgens hem ‘administratieve  vergissing’ is hij het niet eens, maar hij zal niet naar de Raad van State stappen.  “Wat ons betreft is dit verhaal daarmee afgesloten en zullen wij waarschijnlijk niet in beroep gaan tegen deze uitslag”.

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Het Pigment

schilder- & behangwerken - verf - raamdecoratie - tapijten - tafellinnen - sierkussens Koop al onze artikels online!    Bezoek onze webshop.  

lees meer

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Speciale promoties Check het hier