Nieuws uit de regio

09-01-2019 - Putte

Peter Gysbrechts 2 maanden geschorst als raadslid

Na een klacht van CD&V/Groen in Putte bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen stelt deze dat het bezwaar ontvankelijk en deels gegrond is, maar dat de verkiezingen geldig zijn.  De Lijst Burgemeester krijgt wel de minimumboete van 2500 euro en Peter Gysbrechts wordt 2 maanden geschorst als raadslid.

Een  deel van de feiten die door de christen-democraten en hun coalitiepartner Groen worden aangehaald, zijn niet weerhouden.   De Raad vermeldt wel een gebrek aan transparantie voor sommige uitgaven en heeft het over één brief, gericht aan alle Puttenaren die niet correct is opgenomen in het overzicht van de verkiezingsuitgaven.

CD&V/Groen vinden dat de Raad een zware sanctie uitspreekt t.a.v. burgemeester Gysbrechts en suggereren "dat de Lijst Burgemeester en hun coalitiepartner hier hun conclusies uit trekken en een nieuwe, rechtsgeldige kandidaat voordragen,  bij voorkeur iemand die zich houdt aan de heersende regels en wetten”.

In en reactie stelt Peter Gysbrechts dat “het vooral jammer is dat CD&V opnieuw dreigde de gemeente in chaos en ontwetendheid te storten door met veel poeha een reeks bezwaren in te dienen die weerlegd zijn. De gemeente heeft nood aan politici die willen vooruit kijken, die aan beleid willen doen in plaats van afbraakpolitiek”.  Met de volgens hem ‘administratieve  vergissing’ is hij het niet eens, maar hij zal niet naar de Raad van State stappen.  “Wat ons betreft is dit verhaal daarmee afgesloten en zullen wij waarschijnlijk niet in beroep gaan tegen deze uitslag”.

Chong San

Bij Chong San, in het hartje van Heist-op-den-Berg, ontdekt u de veelzijdige Chinese keuken. U kan er gaan eten maar kan er ook gerechten afhalen om thuis op te smullen.

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

DE BIE | creative communication

DE BIE | creative communication is uw partner in communicatie. Drukwerk, kranten, magazines, radio, televisie of online media, ... We mixen onze expertise en die van jou graag tot één bruisende communicatiecocktail!

lees meer

Speciale promoties Check het hier