Nieuws uit de regio

09-01-2019 - Heist-op-den-Berg

Stoelendans in het Heistse schepencollege

Onder grote belangstelling werd in de raadszaal in Heist de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Opvallend is de grote stoelendans die de volgende 6 jaar binnen het bestuur zal gebeuren.

De Heistse gemeenteraad verdeelt 35 zetels over 7 partijen: CD&V (10 zetels), N-VA (10 zetels), PRO Heist (4 zetels), Open VLD (3 zetels), Groen (2 zetels), Vlaams Belang (4 zetels) en eta+ (2 zetels). De meerderheid wordt gevormd door vijf partijen: CD&V, N-VA, PRO Heist, Open VLD en Groen. Deze nieuwe coalitie bezit 29 van de 35 zetels.  Zoals reeds een tijdje geweten zal Luc Vleugels 3 jaar burgemeester blijven om dan opgevolgd te worden door Jan Moons. Zeven schepenen maken deel uit van het schepencollege: Kelly Van Tendeloo, Eddy Gorris, Patrick Feyaerts, David Geerts, Sarah Wouters, Kathleen Vantyghem en Jan Moons.  Na één jaar wordt Eddy Gorris al vervangen door Eric Verbist die op zijn beurt op 31 augustus 2023 wordt vervangen door Wim Van den Bruel, die de eerste 3 jaar van de legislatuur ook voorzitter van de Huisvestingsmaatschappij zal zijn. Feyaerts stapt in 2022 op als schepen om vervangen te worden door zijn partijgenoot Carl De Bie, die nu voorzitter is van de gemeenteraad. In 2022 zal Patrick Feyaerts dan voorzitter worden. Als Luc Vleugels burgemeester af is, komt Carl Verelst in het schepencollege en wordt Vleugels gewoon gemeenteraadslid. Op hetzelfde moment zal Dirk Van Noten ook Kelly Van Tendeloo vervangen als voorzitter van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn en op die manier ook in het college komen.

De bevoegdheden van het nieuwe college worden niet gewoon overgenomen door hun vervangers, maar worden gedeeltelijk herverdeeld. Voor het eerste jaar zien ze er uit als volgt:

  • Luc Vleugels (CD&V): Algemeen beleid, Politie, Brandweer, Veiligheid en preventie, Communicatie en informatie, Dienstverlening en organisatie, Cultuur, Plattelandsbeleid, Landbouw, Juridische zaken, Ruimtelijke visie
  • Kelly Van Tendeloo (PRO Heist): Voorzitter bijzonder comité voor de sociale dienst, Welzijn en gezondheid, Armoedebestrijding, Kinderopvang, Huis van het Kind, Diversiteit, Gelijke kansen en jeugd, Heist in de Wereld
  • Eddy Gorris (N-VA): Burgerzaken, Sport, Vorming, (Kunst)onderwijs, Senioren, Europese zaken
  • David Geerts (PRO Heist): Vrijwilligers en verenigingen, Waterbeleid, Openbare werken infrastructuur, Wonen, Jeugd
  • Sarah Wouters (Groen): Ruimtelijke ordening, Thuiszorg, Woonzorgcentrum Berkenhof, Klimaat, Milieu en duurzaamheid
  • Katleen Vantyghem (N-VA): Toerisme, Evenementen, Lokale mobiliteit, Dierenwelzijn, Participatie, Leefbare dorpskernen
  • Patrick Feyaerts (Open VLD): Lokale economie, Markten, Citymarketing, Kernontwikkelingen, Werk, Openbare werken patrimonium
  • Jan Moons (N-VA): ICT, Financiën, Personeel, Bovenlokale mobiliteit

Om de continuïteit te garanderen worden er ‘beleidscolleges’ georganiseerd waarin politici die later een mandaat opnemen, ook aan zullen deelnemen.  Op 22 januari is de eerste ‘echte’ gemeenteraad waarin het beleidsakkoord zal worden voorgesteld.

 

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Speciale promoties Check het hier