Nieuws uit de regio

08-01-2019 - Heist-op-den-Berg

Eindelijk een burgemeester voor Heist

Als op één na laatste gemeente in de provincie Antwerpen heeft Heist-op-den-Berg nu ook een burgemeester. Bij gouverneur Cathy Berx legde Luc Vleugels (CD&V) voor de 3de (en laatste) keer de eed af als burgervader van de 4de grootste gemeente van de provincie.

Vleugels (59) is geboren in Geel, is gehuwd met Anita en heeft 2 kinderen en 3 kleinkinderen. Naast politiek is hij ook deeltijds actief als klinisch psycholoog in de MS kliniek in Melsbroek. Het is die kennis als doctor in de psychologie die hem, volgens de gouverneur, wel eens zou kunnen geholpen hebben met de moeilijke samenstelling van de coalitie en de nog moeilijkere verdeling van de verschillende postjes. Naar verluidt werden er tijdens de onderhandelingen tot de laatste dag voor de installatievergadering van de gemeenteraad niet minder dan 50 verschillende functies toegewezen, dikwijls slechts voor een deel van de legislatuur. Algemeen directeur van de gemeente, Hans Welters, grapte al dat hij een schematisch overzicht zal maken om te weten wie wanneer voor welke bevoegdheid verantwoordelijk is.

Vleugels blijft slechts 3 jaar aan het roer staan en geeft dan de fakkel door aan Jan Moons (N-VA). Het was steeds de bedoeling om slechts de helft van de legislatuur uit te doen en daarna plaats te maken voor een opvolger. Als grootste uitdaging noemt hij vooral het mobiliteitsprobleem, in het bijzonder de fietspaden. Het bestuursakkoord is uitgeschreven in een ‘1000 punten programma’. “Door de nieuwe boekhoudkundige regels is het meerjarenplan veel belangrijker geworden dan de jaarlijkse begroting,” aldus de Wiekevorstenaar “men moet eigenlijk 5 jaar vooruit denken. Een bestuur met meerdere partijen maakt ook dat er meer op het besloten schepencollege zal gediscussieerd worden dan in de openbare gemeenteraad”.

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

IG Beauty

Ben je op zoek naar een verzorging met zichtbaar resultaat en met producten van de hoogste kwaliteit? Dan kan je terecht bij IG Beauty! In de winkel vind je ook alle producten om thuis te gebruiken en leuke geschenken.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier