Nieuws uit de regio

08-01-2019 - Heist-op-den-Berg

Eindelijk een burgemeester voor Heist

Als op één na laatste gemeente in de provincie Antwerpen heeft Heist-op-den-Berg nu ook een burgemeester. Bij gouverneur Cathy Berx legde Luc Vleugels (CD&V) voor de 3de (en laatste) keer de eed af als burgervader van de 4de grootste gemeente van de provincie.

Vleugels (59) is geboren in Geel, is gehuwd met Anita en heeft 2 kinderen en 3 kleinkinderen. Naast politiek is hij ook deeltijds actief als klinisch psycholoog in de MS kliniek in Melsbroek. Het is die kennis als doctor in de psychologie die hem, volgens de gouverneur, wel eens zou kunnen geholpen hebben met de moeilijke samenstelling van de coalitie en de nog moeilijkere verdeling van de verschillende postjes. Naar verluidt werden er tijdens de onderhandelingen tot de laatste dag voor de installatievergadering van de gemeenteraad niet minder dan 50 verschillende functies toegewezen, dikwijls slechts voor een deel van de legislatuur. Algemeen directeur van de gemeente, Hans Welters, grapte al dat hij een schematisch overzicht zal maken om te weten wie wanneer voor welke bevoegdheid verantwoordelijk is.

Vleugels blijft slechts 3 jaar aan het roer staan en geeft dan de fakkel door aan Jan Moons (N-VA). Het was steeds de bedoeling om slechts de helft van de legislatuur uit te doen en daarna plaats te maken voor een opvolger. Als grootste uitdaging noemt hij vooral het mobiliteitsprobleem, in het bijzonder de fietspaden. Het bestuursakkoord is uitgeschreven in een ‘1000 punten programma’. “Door de nieuwe boekhoudkundige regels is het meerjarenplan veel belangrijker geworden dan de jaarlijkse begroting,” aldus de Wiekevorstenaar “men moet eigenlijk 5 jaar vooruit denken. Een bestuur met meerdere partijen maakt ook dat er meer op het besloten schepencollege zal gediscussieerd worden dan in de openbare gemeenteraad”.

Marjel boetiek

Bij Marjel Boetiek in Westmeerbeek vind je elk seizoen opnieuw de meest stijlvolle dameskleding! Je kan er terecht voor de laatste nieuwe trends waarmee je zal stralen.

lees meer

Paul De Preter

Keiharde kwaliteit is de specialiteit van Paul De Preter. In hem vindt u de ideale partner voor al uw realisaties met vloeren, wandtegels, badkamerrenovaties, natuursteen, enz...    

lees meer

de Verwant

Lekker en sfeervol

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier