Nieuws uit de regio

06-01-2019 - Heist-op-den-Berg

Nieuwjaarsvuurwerk vol ‘vuur’

Veel volk op zondag op het Cultuurplein voor het ‘diervriendelijk’ vuurwerk, aangeboden door het gemeentebestuur. In tegenstelling tot andere jaren waren er geen knallen, maar daarentegen echte vuurballen die vele meters in de lucht werden geschoten. Waar echter nog meer vuurwerk kan verwacht worden is de Heistse gemeenteraad op dinsdag, want in de wandelgangen kon vernomen worden dat de onderhandelingen omtrent de coalitie met 5 partijen nog steeds niet afgerond zijn. Normaal zou op de eerste nieuwe gemeenteraad van het jaar het  schepencollege moeten geïnstalleerd worden.  Het bestuursakkoord zou wel rond zijn, maar over de verdeling van de verschillende posten werd zondagochtend nog flink onderhandeld zonder tot een sluitend resultaat gekomen te zijn. Verwijten worden over en weer gestuurd: “Als er geen besparingen mogelijk zijn, wie wil dan de schepen van financiën worden die ongetwijfeld een belastingverhoging zal moeten invoeren?”, “Iemand die in een vorige coalitie zijn werk onvoldoende behartigde, kan die dezelfde job opnieuw opnemen?”, “De tijd van absolute heerschappij is voorbij, dat moeten ze eindelijk eens beseffen”, ….

In zijn nieuwjaarsbrief voor de Heistenaren gaf de oude en nieuwe burgemeester Luc Vleugels toe dat de coalitievorming moeizaam is verlopen. “Tijd is een belangrijke factor. Laat ons meer mild zijn voor mekaar”, was zijn raad terwijl hij ook ‘de schandpaal van Facebook’ aankloeg. “We staan als gemeente voor een enorme uitdaging o.m. op vlakken van mobiliteit, armoede, centruminrichting, politie,…”.  Hij bekende dat het 5 partijenbestuur “een ‘bonte coalitie is’, anders dan gewoonlijk, maar daarom niet beter of niet slechter”.  Andere insiders waren er alvast stellig van overtuigd dat het project CD&V /Pro Heist /Open VLD /N-VA / Groen onmogelijk de volledige legislatuur zal kunnen uitdoen.  De gemeenteraad van dinsdag 8 januari belooft alvast veel vuurwerk met misschien enkele flinke knallen op te leveren.

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Barnature

Gebruik de kracht van de natuur voor je binnen- en buitenkant. Bij Barnature vind je een gezond en natuurlijk aanbod, van voedingsproducten tot lichaamsverzorging en veel meer.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

Speciale promoties Check het hier