Nieuws uit de regio

06-01-2019 - Heist-op-den-Berg

Nieuwjaarsvuurwerk vol ‘vuur’

Veel volk op zondag op het Cultuurplein voor het ‘diervriendelijk’ vuurwerk, aangeboden door het gemeentebestuur. In tegenstelling tot andere jaren waren er geen knallen, maar daarentegen echte vuurballen die vele meters in de lucht werden geschoten. Waar echter nog meer vuurwerk kan verwacht worden is de Heistse gemeenteraad op dinsdag, want in de wandelgangen kon vernomen worden dat de onderhandelingen omtrent de coalitie met 5 partijen nog steeds niet afgerond zijn. Normaal zou op de eerste nieuwe gemeenteraad van het jaar het  schepencollege moeten geïnstalleerd worden.  Het bestuursakkoord zou wel rond zijn, maar over de verdeling van de verschillende posten werd zondagochtend nog flink onderhandeld zonder tot een sluitend resultaat gekomen te zijn. Verwijten worden over en weer gestuurd: “Als er geen besparingen mogelijk zijn, wie wil dan de schepen van financiën worden die ongetwijfeld een belastingverhoging zal moeten invoeren?”, “Iemand die in een vorige coalitie zijn werk onvoldoende behartigde, kan die dezelfde job opnieuw opnemen?”, “De tijd van absolute heerschappij is voorbij, dat moeten ze eindelijk eens beseffen”, ….

In zijn nieuwjaarsbrief voor de Heistenaren gaf de oude en nieuwe burgemeester Luc Vleugels toe dat de coalitievorming moeizaam is verlopen. “Tijd is een belangrijke factor. Laat ons meer mild zijn voor mekaar”, was zijn raad terwijl hij ook ‘de schandpaal van Facebook’ aankloeg. “We staan als gemeente voor een enorme uitdaging o.m. op vlakken van mobiliteit, armoede, centruminrichting, politie,…”.  Hij bekende dat het 5 partijenbestuur “een ‘bonte coalitie is’, anders dan gewoonlijk, maar daarom niet beter of niet slechter”.  Andere insiders waren er alvast stellig van overtuigd dat het project CD&V /Pro Heist /Open VLD /N-VA / Groen onmogelijk de volledige legislatuur zal kunnen uitdoen.  De gemeenteraad van dinsdag 8 januari belooft alvast veel vuurwerk met misschien enkele flinke knallen op te leveren.

Twice As Nice

Bij Twice as Nice vind je leuke juwelen aan leuke prijzen. De collectie wordt voornamelijk gekenmerkt door juwelen in zilver en staal en er is zelfs een collectie speciaal voor mannen.

lees meer

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier