Nieuws uit de regio

05-01-2019 - Schriek

Die van Schriek feesten het meest

Een afvaardiging van alle Schriekse verenigingen trok met een eigen Driekoningenlied door de Schriekse straten om elk huisgezin een mooie jaarkalender te bezorgen. Daarin zijn de bijzonder vele Schriekse activiteiten vermeld met een nieuw hoogtepunt op 8, 9 en 10 juni : de Uylefeesten, een organisatie van de alle Schriekse vereningen.

In de jaren 70-980 en 90 waren de Uylenfeesten een hoogtepunt in het zeer bruisende Schriek. De 3 dagen van feesten en plezier maken tijdens het verlengd weekend van Pinksteren, werden destijds opgestart voor de financiering van de nieuwe parochiezaal. In de jaren ’90 zijn de Uylefeesten stil gevallen omdat de zaal helemaal klaar en afbetaald was.  Ter gelegenheid van 700 jaar Schriek in 2009 werden de feesten nog even een nieuw leven ingeroepen met o.a. ‘Schriek Zingt, de ‘Uyleprinsessen’, de ‘Uyleloop’ en de productie van het Schriekse ‘Hopla’-bier. De opbrengst werd toe gebruikt voor de restauratie van de Schriekse kerk.

Door dat vele feesten en omdat de parochiezaal ondertussen bijna 50 jaar oud is, zijn er toch wat kosten aangekomen. Het dak en de sanitaire ruimtes zijn ondertussen aan vernieuwing toe. Het Uylecomité is ondertussen ook vernieuwd en verjongd en belooft met het Pinksterweekeinde een knallende nieuwe editie van de Uylefeesten. De opbrengst zal integraal naar de renovatie van het parochiecentrum op het kerkplein gaan.

Schriekenaren die geen kalender ontvingen (of niet meer op Schrieks grondgebied wonen) kunnen nog een kalender met de Schriekse feestelijkheden aanvragen bij Ilse Heremans via iheremans@hotmail.com

Het Schriekse Driekoningenlied op de originele melodie maar met aangepaste tekst:
Drie Koningen, Drie Koningen
Geef ons een nieuwe zaal
Den ouwe is versleten, iedereen mag het weten.
Nen nieuwe kost veel geld, daarom hebben we gebeld

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

de Verwant

Lekker en sfeervol

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Speciale promoties Check het hier