Nieuws uit de regio

05-01-2019 - Schriek

Die van Schriek feesten het meest

Een afvaardiging van alle Schriekse verenigingen trok met een eigen Driekoningenlied door de Schriekse straten om elk huisgezin een mooie jaarkalender te bezorgen. Daarin zijn de bijzonder vele Schriekse activiteiten vermeld met een nieuw hoogtepunt op 8, 9 en 10 juni : de Uylefeesten, een organisatie van de alle Schriekse vereningen.

In de jaren 70-980 en 90 waren de Uylenfeesten een hoogtepunt in het zeer bruisende Schriek. De 3 dagen van feesten en plezier maken tijdens het verlengd weekend van Pinksteren, werden destijds opgestart voor de financiering van de nieuwe parochiezaal. In de jaren ’90 zijn de Uylefeesten stil gevallen omdat de zaal helemaal klaar en afbetaald was.  Ter gelegenheid van 700 jaar Schriek in 2009 werden de feesten nog even een nieuw leven ingeroepen met o.a. ‘Schriek Zingt, de ‘Uyleprinsessen’, de ‘Uyleloop’ en de productie van het Schriekse ‘Hopla’-bier. De opbrengst werd toe gebruikt voor de restauratie van de Schriekse kerk.

Door dat vele feesten en omdat de parochiezaal ondertussen bijna 50 jaar oud is, zijn er toch wat kosten aangekomen. Het dak en de sanitaire ruimtes zijn ondertussen aan vernieuwing toe. Het Uylecomité is ondertussen ook vernieuwd en verjongd en belooft met het Pinksterweekeinde een knallende nieuwe editie van de Uylefeesten. De opbrengst zal integraal naar de renovatie van het parochiecentrum op het kerkplein gaan.

Schriekenaren die geen kalender ontvingen (of niet meer op Schrieks grondgebied wonen) kunnen nog een kalender met de Schriekse feestelijkheden aanvragen bij Ilse Heremans via iheremans@hotmail.com

Het Schriekse Driekoningenlied op de originele melodie maar met aangepaste tekst:
Drie Koningen, Drie Koningen
Geef ons een nieuwe zaal
Den ouwe is versleten, iedereen mag het weten.
Nen nieuwe kost veel geld, daarom hebben we gebeld

De Cavalerie

In de loungy eet- en drankgelegenheid De Cavalerie kan je terecht voor een drankje, een snelle hap of uitgebreide maaltijd met zicht op het domein of de pistes van de manege. Op het terras is het leuk vertoeven in de zomer maar je geniet er ook van het eerste lentezonnetje of de nazomerzon.

lees meer

Hair & Beauty Factory

Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging Ruime keuze aan professionele producten van topmerken. Voor zowel particulieren als professionelen

lees meer

DE BIE | creative communication

DE BIE | creative communication is uw partner in communicatie. Drukwerk, kranten, magazines, radio, televisie of online media, ... We mixen onze expertise en die van jou graag tot één bruisende communicatiecocktail!

lees meer

Decomundo

Decomundo is de specialist in het realiseren van je interieur en het bemeubelen van je terras.

lees meer

Speciale promoties Check het hier