Nieuws uit de regio

05-01-2019 - Schriek

Die van Schriek feesten het meest

Een afvaardiging van alle Schriekse verenigingen trok met een eigen Driekoningenlied door de Schriekse straten om elk huisgezin een mooie jaarkalender te bezorgen. Daarin zijn de bijzonder vele Schriekse activiteiten vermeld met een nieuw hoogtepunt op 8, 9 en 10 juni : de Uylefeesten, een organisatie van de alle Schriekse vereningen.

In de jaren 70-980 en 90 waren de Uylenfeesten een hoogtepunt in het zeer bruisende Schriek. De 3 dagen van feesten en plezier maken tijdens het verlengd weekend van Pinksteren, werden destijds opgestart voor de financiering van de nieuwe parochiezaal. In de jaren ’90 zijn de Uylefeesten stil gevallen omdat de zaal helemaal klaar en afbetaald was.  Ter gelegenheid van 700 jaar Schriek in 2009 werden de feesten nog even een nieuw leven ingeroepen met o.a. ‘Schriek Zingt, de ‘Uyleprinsessen’, de ‘Uyleloop’ en de productie van het Schriekse ‘Hopla’-bier. De opbrengst werd toe gebruikt voor de restauratie van de Schriekse kerk.

Door dat vele feesten en omdat de parochiezaal ondertussen bijna 50 jaar oud is, zijn er toch wat kosten aangekomen. Het dak en de sanitaire ruimtes zijn ondertussen aan vernieuwing toe. Het Uylecomité is ondertussen ook vernieuwd en verjongd en belooft met het Pinksterweekeinde een knallende nieuwe editie van de Uylefeesten. De opbrengst zal integraal naar de renovatie van het parochiecentrum op het kerkplein gaan.

Schriekenaren die geen kalender ontvingen (of niet meer op Schrieks grondgebied wonen) kunnen nog een kalender met de Schriekse feestelijkheden aanvragen bij Ilse Heremans via iheremans@hotmail.com

Het Schriekse Driekoningenlied op de originele melodie maar met aangepaste tekst:
Drie Koningen, Drie Koningen
Geef ons een nieuwe zaal
Den ouwe is versleten, iedereen mag het weten.
Nen nieuwe kost veel geld, daarom hebben we gebeld

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

In de Ster Mode

Op zoek naar iets nieuws? Houd je ervan mooi gekleed te gaan? Casual of chique, maar altijd volgens de laatste trends? Bij In de Ster Mode ontdek je stijlvolle en gevarieerde collecties.

lees meer

Speciale promoties Check het hier