Nieuws uit de regio

27-12-2018 - Booischot

Hier piste Pallieter zijn naam in de sneeuw

Zondag 6 januari start voor de 12de keer ‘Den Toer van Heist’, een criterium met 10 wandelingen, in alle deelgemeenten en gehuchten van Heist, georganiseerd door KWB, met regelmatig telkens 1000 deelnemers.

Vanaf 8 u kan je op Driekoningendag starten in het Parochiecentrum aan Ter Laken 4 in Booischot voor afstanden van 4 tot 21 km. De kortste afstand is geschikt voor alles op wieltjes. Alle wandelingen komen in het onlangs aangekochte kasteeldomein Ter Laken dat nu door het Kempens Landschap continu zal opengesteld worden. Ook de Netevallei zal zeker niet in het parcours ontbreken en de Herenbossen en Het Bergske in Hulshout worden aangedaan. Een groot deel van de opnamelocaties van de film Pallieter zal je tijdens de wandeling te zien krijgen, terwijl je helemaal dwars door het decor van de film wandelt. Je kan het huis bewonderen waar Pallieter woonde in de film en het kasteel van de Baron waar Pallieter tegen ten strijde trok. Wie goed kijkt ziet misschien nog de plaats waar een naakte Pallieter zijn naam schreef tijdens het plassen in de sneeuw. 

In de vertrek- en aankomstzaal en in de rustpost, zaal De Vloeikens in Hulshout, zijn versnaperingen en warme dranken voorzien.

De volgende wandelingen van ‘Den Toer van Heist’:

Grootlo:  “Kruistocht” Zondag 10/02/2019
Pijpelheide: “Wafeltjeswandeling” Zondag 17/02/2019
Heist – Statie: “21 ste Werfteling” Zondag 10/03/2019
Schriek: “Raambeekvallei” Zondag 31 maart 2019
Wiekevorst:  “Turfstekerstocht” Donderdag 15/08/2019
Hallaar:  “Berthoutwandeling” Zondag 15/09/2019
Heist-Centrum:  “Rond en over den berg” Zondag 29/09/2019
Itegem:  “Saffraanberg wandeling” Zondag 13/10/2019
Zonderschot: “Winterwandeling” Zondag 01/12/2019

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Speciale promoties Check het hier