Nieuws uit de regio

27-12-2018 - Booischot

Hier piste Pallieter zijn naam in de sneeuw

Zondag 6 januari start voor de 12de keer ‘Den Toer van Heist’, een criterium met 10 wandelingen, in alle deelgemeenten en gehuchten van Heist, georganiseerd door KWB, met regelmatig telkens 1000 deelnemers.

Vanaf 8 u kan je op Driekoningendag starten in het Parochiecentrum aan Ter Laken 4 in Booischot voor afstanden van 4 tot 21 km. De kortste afstand is geschikt voor alles op wieltjes. Alle wandelingen komen in het onlangs aangekochte kasteeldomein Ter Laken dat nu door het Kempens Landschap continu zal opengesteld worden. Ook de Netevallei zal zeker niet in het parcours ontbreken en de Herenbossen en Het Bergske in Hulshout worden aangedaan. Een groot deel van de opnamelocaties van de film Pallieter zal je tijdens de wandeling te zien krijgen, terwijl je helemaal dwars door het decor van de film wandelt. Je kan het huis bewonderen waar Pallieter woonde in de film en het kasteel van de Baron waar Pallieter tegen ten strijde trok. Wie goed kijkt ziet misschien nog de plaats waar een naakte Pallieter zijn naam schreef tijdens het plassen in de sneeuw. 

In de vertrek- en aankomstzaal en in de rustpost, zaal De Vloeikens in Hulshout, zijn versnaperingen en warme dranken voorzien.

De volgende wandelingen van ‘Den Toer van Heist’:

Grootlo:  “Kruistocht” Zondag 10/02/2019
Pijpelheide: “Wafeltjeswandeling” Zondag 17/02/2019
Heist – Statie: “21 ste Werfteling” Zondag 10/03/2019
Schriek: “Raambeekvallei” Zondag 31 maart 2019
Wiekevorst:  “Turfstekerstocht” Donderdag 15/08/2019
Hallaar:  “Berthoutwandeling” Zondag 15/09/2019
Heist-Centrum:  “Rond en over den berg” Zondag 29/09/2019
Itegem:  “Saffraanberg wandeling” Zondag 13/10/2019
Zonderschot: “Winterwandeling” Zondag 01/12/2019

De Cavalerie

In de loungy eet- en drankgelegenheid De Cavalerie kan je terecht voor een drankje, een snelle hap of uitgebreide maaltijd met zicht op het domein of de pistes van de manege. Op het terras is het leuk vertoeven in de zomer maar je geniet er ook van het eerste lentezonnetje of de nazomerzon.

lees meer

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

De Hoofdzaak - Pruikeninstituut

De Hoofdzaak is echter meer dan alleen een kapsalon en onderscheidt zich misschien nog het meest met hun oplossingen voor kleine of grote haarproblemen. Haaruitval, dun haar, kale plekken of een volledig kaal hoofd als gevolg van een haarziekte, chemotherapie, … samen met u gaan we op zoek naar een passende oplossing want haarproblemen verschillen van persoon tot persoon.

lees meer

Speciale promoties Check het hier