Nieuws uit de regio

27-12-2018 - Booischot

Hier piste Pallieter zijn naam in de sneeuw

Zondag 6 januari start voor de 12de keer ‘Den Toer van Heist’, een criterium met 10 wandelingen, in alle deelgemeenten en gehuchten van Heist, georganiseerd door KWB, met regelmatig telkens 1000 deelnemers.

Vanaf 8 u kan je op Driekoningendag starten in het Parochiecentrum aan Ter Laken 4 in Booischot voor afstanden van 4 tot 21 km. De kortste afstand is geschikt voor alles op wieltjes. Alle wandelingen komen in het onlangs aangekochte kasteeldomein Ter Laken dat nu door het Kempens Landschap continu zal opengesteld worden. Ook de Netevallei zal zeker niet in het parcours ontbreken en de Herenbossen en Het Bergske in Hulshout worden aangedaan. Een groot deel van de opnamelocaties van de film Pallieter zal je tijdens de wandeling te zien krijgen, terwijl je helemaal dwars door het decor van de film wandelt. Je kan het huis bewonderen waar Pallieter woonde in de film en het kasteel van de Baron waar Pallieter tegen ten strijde trok. Wie goed kijkt ziet misschien nog de plaats waar een naakte Pallieter zijn naam schreef tijdens het plassen in de sneeuw. 

In de vertrek- en aankomstzaal en in de rustpost, zaal De Vloeikens in Hulshout, zijn versnaperingen en warme dranken voorzien.

De volgende wandelingen van ‘Den Toer van Heist’:

Grootlo:  “Kruistocht” Zondag 10/02/2019
Pijpelheide: “Wafeltjeswandeling” Zondag 17/02/2019
Heist – Statie: “21 ste Werfteling” Zondag 10/03/2019
Schriek: “Raambeekvallei” Zondag 31 maart 2019
Wiekevorst:  “Turfstekerstocht” Donderdag 15/08/2019
Hallaar:  “Berthoutwandeling” Zondag 15/09/2019
Heist-Centrum:  “Rond en over den berg” Zondag 29/09/2019
Itegem:  “Saffraanberg wandeling” Zondag 13/10/2019
Zonderschot: “Winterwandeling” Zondag 01/12/2019

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier