Nieuws uit de regio

21-12-2018 - Heist-op-den-Berg

Alleen van middernacht tot half één

Wie het in de eindejaarsperiode eens flink wil laten knallen, moet goed opletten: In Heist-op-den-Berg mag vuurwerk alleen op oudejaarsavond van middernacht tot half één .

“Omwille van het dierenwelzijn is het belangrijk dat dit tot een halfuur beperkt blijft en dat zoveel mogelijk initiatieven gebundeld worden”, is de boodschap van het gemeentebestuur. “Of nog beter: kom gezellig samen naar de nieuwjaarsdrink met stil vuurwerk en muziek op zondag 6 januari op het Cultuurplein.” De eerste zondag van 2019 worden alle Heistenaars getrakteerd vanaf 17 u op het Cultuurplein met live muziek van Copycat. Het gebruikelijke vuurwerk op 19 u zal voor het eerst meer diervriendelijk zijn met heel wat minder lawaai, maar daarom niet minder feeëriek.

Wat helemaal niet mag, is het oplaten van ‘wensballonnen’. De wensballon of ‘Thaise lampion’ is de laatste jaren een hype geworden tijdens de eindejaarsfeesten. Het oplaten van zo’n ballon is echter niet zonder gevaar. Het gemeentebestuur van Heist heeft daarom beslist om het oplaten van wensballonnen niet toe te laten op zijn grondgebied. Deze maatregel is het hele jaar van toepassing, zonder uitzonderingen.

Heistenaars mogen van oud op nieuw een half uurtje vuurwerk afsteken, in Berlaar mag het een volledig uur duren, maar in Putte mag het slechts een kwartiertje tot 0.15 u op 1 januari.  In andere omliggende gemeenten is het zelfs helemaal verboden, zoals in Tremelo of Begijnendijk. In Hulshout of Keerbergen moet je op voorhand een vergunning aanvragen op het gemeentehuis, maar die wordt zeer zelden uitgereikt.

Barnature

Gebruik de kracht van de natuur voor je binnen- en buitenkant. Bij Barnature vind je een gezond en natuurlijk aanbod, van voedingsproducten tot lichaamsverzorging en veel meer.

lees meer

Marjel boetiek

Bij Marjel Boetiek in Westmeerbeek vind je elk seizoen opnieuw de meest stijlvolle dameskleding! Je kan er terecht voor de laatste nieuwe trends waarmee je zal stralen.

lees meer

IG Beauty

Ben je op zoek naar een verzorging met zichtbaar resultaat en met producten van de hoogste kwaliteit? Dan kan je terecht bij IG Beauty! In de winkel vind je ook alle producten om thuis te gebruiken en leuke geschenken.

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Speciale promoties Check het hier