Nieuws uit de regio

21-12-2018 - Heist-op-den-Berg

Alleen van middernacht tot half één

Wie het in de eindejaarsperiode eens flink wil laten knallen, moet goed opletten: In Heist-op-den-Berg mag vuurwerk alleen op oudejaarsavond van middernacht tot half één .

“Omwille van het dierenwelzijn is het belangrijk dat dit tot een halfuur beperkt blijft en dat zoveel mogelijk initiatieven gebundeld worden”, is de boodschap van het gemeentebestuur. “Of nog beter: kom gezellig samen naar de nieuwjaarsdrink met stil vuurwerk en muziek op zondag 6 januari op het Cultuurplein.” De eerste zondag van 2019 worden alle Heistenaars getrakteerd vanaf 17 u op het Cultuurplein met live muziek van Copycat. Het gebruikelijke vuurwerk op 19 u zal voor het eerst meer diervriendelijk zijn met heel wat minder lawaai, maar daarom niet minder feeëriek.

Wat helemaal niet mag, is het oplaten van ‘wensballonnen’. De wensballon of ‘Thaise lampion’ is de laatste jaren een hype geworden tijdens de eindejaarsfeesten. Het oplaten van zo’n ballon is echter niet zonder gevaar. Het gemeentebestuur van Heist heeft daarom beslist om het oplaten van wensballonnen niet toe te laten op zijn grondgebied. Deze maatregel is het hele jaar van toepassing, zonder uitzonderingen.

Heistenaars mogen van oud op nieuw een half uurtje vuurwerk afsteken, in Berlaar mag het een volledig uur duren, maar in Putte mag het slechts een kwartiertje tot 0.15 u op 1 januari.  In andere omliggende gemeenten is het zelfs helemaal verboden, zoals in Tremelo of Begijnendijk. In Hulshout of Keerbergen moet je op voorhand een vergunning aanvragen op het gemeentehuis, maar die wordt zeer zelden uitgereikt.

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

IG Beauty

Ben je op zoek naar een verzorging met zichtbaar resultaat en met producten van de hoogste kwaliteit? Dan kan je terecht bij IG Beauty! In de winkel vind je ook alle producten om thuis te gebruiken en leuke geschenken.

lees meer

Decomundo

Decomundo is de specialist in het realiseren van je interieur en het bemeubelen van je terras.

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Speciale promoties Check het hier